Hirdetés
Hirdetés

Szigliget, Portugália, Budapest – Négykezes vacsoraest az Essênciában, vendég a Villa Kabala Gastro Bistro

SZERZŐ: Király Márton
2023. április 24.
Május harmadikán Szigliget egy estére Budapestre érkezik. A Tiago Sabarigo és Jenei Éva neve által fémjelzett, Michelin-csillagos Essênciába a Vörös Kalauzban szintén ajánlott Villa Kabala legénysége érkezik, hogy egy közösen megalkotott vacsoraesten ünnepeljék meg a két étterem között fennálló barátságot. 
Hirdetés

Szigliget meseszép panorámája gyönyörűen érvényesül a Kamonkői út meredek lépcsősoráról, a Villa Kabala Gastro Bistro teraszáról, ahol akár gyertyafényben is jó végigkóstolni a klasszikus magyar ételek modern átiratait.

A Dining Guide top 10 2022-ben bronzérmes helyezést elérő, Michelin-csillagos Essência Restaurant - Tiago&Éva 2020-óta kínálja az egykor a Costes Downtown konyháját vezető séf portugál hagyományokra építő, egyedi konyhájának fogásait.

Fotó. facebook.com/ Villa Kabala

A két étterem csapatai között régi a barátság, összeköti őket a szakma szeretete és az egymás munkája, munkássága iránt érzett tisztelet. A fenti gondolatok köré szerveződik az a rendhagyó négykezes vacsoraest, melynek jövő hónapban a fővárosi étterem ad otthont.

Május harmadikán egy estére Budapestre érkezik Szigliget. A Tiago Sabarigo és Jenei Éva neve által fémjelzett, Michelin-csillagos Essênciába a Vörös Kalauzban szintén ajánlott Villa Kabala legénysége érkezik, hogy egy közösen megalkotott vacsoraesten ünnepeljék meg a két étterem között fennálló barátságot.

A négykezes kóstolósorban mindkét étterem megmutathatja saját stílusát, a fogások felváltva érkeznek a konyhafőnököktől. A hatsoros kóstolómenü hozzávalói a magyar tengertől az óceán partjáig változatos helyszínekről szerezte be Tiago Sabarigo és Szabó András is.

Fotó: facebook.com / Essencia Restaurant - Tiago&Éva

Az estét marhaszív, fermentált káposzta és bodza nyitja a Kamonkői útról, ezt a házigazda borotvakagyló-karamellizált joghurt- tengeri alga kombinációja követi. A kóstolósor folyamán keszthelyi tokhal is találkozik tökfőzelékkel, polip salottahagymával, de érkezik spárgával és medvehagymával kísért mangalica is a szigligeti lépcsősor tetejéről, hogy találkozzék a Bolo de Bolacha nevű, hagyományos portugál desszerttel.

Távol álljon tőlünk, hogy az est valamennyi meglepetését előre leleplezzük, aki kíváncsi a kiváló borpárosítással, igény szerint alkoholmentes italokkal kísért fogásokra, annak javasoljuk, hogy mielőbb jelentkezzen a már csak néhány szabad helyek egyikére!

Az eseményre asztalt ezen a linken foglalhatunk.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram