Hirdetés
Hirdetés

Szerva itt, csere ott: séfátvonulások – 2017 ősz

2017. november 3.
Az őrségbeli Pajtából a csillagos étterembe, a szerzői konyhából a nagy múltú fine dining étterembe... a legújabb szakácscserékről tudósítunk, most elsősorban a fővárosra koncentrálva. Nagy felhördülést okozott szeptember eleji hírünk, miszerint végleg bezárta kapuit a Laci!Konyha. Ahogyan akkor írtuk is, a bezárással egy minőségi, progresszív konyhával és egy Bib Gourmand-minősítésű hellyel lesz kevesebb Budapest éttermi […]
Hirdetés

Az őrségbeli Pajtából a csillagos étterembe, a szerzői konyhából a nagy múltú fine dining étterembe... a legújabb szakácscserékről tudósítunk, most elsősorban a fővárosra koncentrálva.
Nagy felhördülést okozott szeptember eleji hírünk, miszerint végleg bezárta kapuit a Laci!Konyha. Ahogyan akkor írtuk is, a bezárással egy minőségi, progresszív konyhával és egy Bib Gourmand-minősítésű hellyel lesz kevesebb Budapest éttermi életében. A kérdés viszont nyitva maradt, hogy Mogyorósi Gábor hol folytatja tovább. Nem késlekedünk tovább a válasszal: a tehetséges séf nem kis meglepetésre az Alabárdos konyháján tér vissza.
A Vár-beli Alabárdos az utóbbi időszakban sok változáson esett át, az ország egyik első fine dining éttermeként pedig minden bizonnyal nem is lehet könnyű ilyen sok ideje időről időre újradefiniálnia magát. Kíváncsiak vagyunk, hogy az innovatív bisztrókonyhájáról ismert Mogyorósi Gábornak hogyan fog állni a nagy múltú, állandó étlappal dolgozó Alabárdos konyhája.
(Sajben Csaba NEM az Innióban helyezkedett el – ezt a részt utólag pontosítottuk, a szerk.)

Helyezések a 2017-es Volkswagen-Dining Guide Top 100 étteremkalauzban
Costes Downtown – 5. hely, 91 pont
Alabárdos – 25. hely, 84 pont
Innio – 42. hely, 80 pont
Pajta – 50. hely, 79 pont

Pajtából a Costes Downtownba
Nemrég adtunk hírt Farkas Richárd megszólaltatásával, hogy a Pajtából négy év után távozik odaadó séfje, Söre Csaba. Ennek a váltásnak családi okai voltak, ugyanis gyermekük született, és a főváros közelébe költöztek. Őriszentpéter után nem kis váltás következik az exséf életében: az egycsillagos Costes Downtown konyháján folytatja tovább. Az egykori "Costes-tanuló" Söre Csaba tehát a vidéki évek után visszatért a Costes-családba.

Forrás: costesdowntown.hu


További hír a Belvárosból, hogy Takács Lajos, az Olimpia egykori séfje és üzemeltetője most a Hildában tölt be séfpozíciót. Róla legutóbb idén nyáron a balatonfüredi Nem Kacsa étterem, valamint a Zing burgerezők kreatív séfjeként hallottunk, most pedig a rotisserie-grilles étteremben találkozhatunk az ételeivel. Úgy tudjuk, hogy Takács Lajos mellett Palotai Csaba is a Hildába igazolt. A Gordon Ramsay egyik londoni éttermét is megjárt, egykor a Dérynében, valamint a békéscsabai Brill Bisztróban, tavaly pedig a BoriMamiban is feltűnt séf lesz Takács Lajos munkatársa a Nádor utcai étteremben. A jó lokációjú, de egyelőre talán kicsit kiforratlan konyhájú étterem ezzel egyszerre két ismert nevet is felmutathat. Lássuk!

Forrás: Hilda Facebook

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram