Hirdetés

A debreceni IKON nagyon él – Szerethető étterem sorozatunk folytatódik

SZERZŐ: Herczeg Zoltán
2020. július 18.
A megszorító intézkedések két hónappal ezelőtti feloldása után a hazai vidéki éttermekbe láthatóan már-már visszatért az élet. Ez a pozitív mozgás látszik az észak-magyarországi gasztronómia egyik zászlóshajójának számító debreceni IKON étterem vendégforgalmán is.
Hirdetés

Az IKON idén a Dining Guide Vidéki Éttermeinek TOP10-es listájának biztos szereplője. A 2020-as Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban az alábbiakat írtuk róluk:

„Thür Ádám séf érkezésével sok minden változott az étteremben. A régi IKON-hoz képest sokat lazult az étterem koncepciója. Az új konyhafőnök tizenhárom év után költözött haza a családjával Angliából, hogy átvegye az étterem vezetését. Az IKON közvetlenebbre vette a hangulatot, és a fine dining menüsor mellett közérthetőbb kínálattal is jelentkezik. Véleményünk szerint az IKON konyhája még sohasem volt ilyen jó.”

Az étterem érezhetően kiegyensúlyozottan halad tovább a két évvel ezelőtt megkezdett újrabootolt útján. Az idei nyáron is könnyed hangulatú árnyékolókkal borított és zöld növényekkel határolt terasszal felvértezve várják a vendégeiket. Az IKON terasza a város központjában nagy fák és sövények árnyékában, a széles sétálóutcára „belógva” adja meg az egyszerre belvárosi, mégis intimnek számító éttermi kertek hangulatát. A mára ismét zsibongó debreceni belváros légköre a mediterrán országok kisvárosi forgatagával is mutat hasonlóságot.

Az étterem ételkínálata teljes szimbiózisban van az étterem „ígéretével”, jó egyensúlyt teremtve az érthető, modern magyar vidéki konyha és a világ bármely nagyvárosi éttermében klasszikusnak számító alapanyagok kínálatával.

A vendégeknek egészen biztosan nem kell OKJ-s képzést végezniük az étterem étlapjának tanulmányozását megelőzően, de emellett mégis a kortárs hazai éttermek sorát erősítő, finom megoldásokkal, érzékeny konyhával találhatják szembe magukat. Az étterem menükínálata az előbbieknek megfelelően több élethelyzetre, alkalomra is kínál megoldásokat, akár a legegyszerűbb, könnyed hétköznapi étkezésekre éppen úgy alkalmas, mint a családi vagy akár a protokoll üzleti összejövetelek lebonyolításra.

Az üzletvezető és Thür Ádáém séf

Az étterem vezetésével beszélgetve kiderült, hogy az újraindítást követően 2-3 hét alatt kialakult a mai napokat is meghatározó helyzet, miszerint a külföldi vendégek hiányát majdnem pótolják a hazai vendégek, akik érezhetően többen vannak az ezt megelőző időszakhoz hasonlítva. Érzéseik szerint Debrecenben a vendéglátóhelyek látogatottsága látványosan szépen alakul, a belvárosi élet teljesen visszatért, és a hétköznapi-hétvégi forgalmak közötti kiegyenlítetlenség is eltűnőben van, mára már a hétköznapokon is erős vendégforgalommal kell számolniuk, amelynek okát abban látják, hogy az eddig ebben az időszakban külföldre látogató debreceni vendégek itthon maradtak, és többet látogatják a kedvelt éttermeiket.

Szarvas, csicsóka, rókagomba, mogyoró

Az idei szezon legerősebb, közkedvelt ételei az “IKON mangalicasrassói” mellett a borjúpofa-pörkölt és a szürkemarha-farokból és -lábszárból készülő, füstös tónusú gulyásleves, amely a bográcsban készült verzióra hajazva bográcsgulyás néven szerepel az étlapon.

Mangalicabrassói

A borválasztékában is erős szortimenttel rendelkező IKON az országos trendeknek és a szezonnak megfelelően sok habzóborral dolgozik. A vendégek nagy része elsősorban az itthon is erős image-el rendelkező proseccót keresik, de a magyar habzóborok és pezsgők is nagy népszerűségnek örvendenek, és mára már a champagne-fogyasztás is kimondottan erős tendenciát mutat.

Libamáj, szilva, mandula

Mára biztosan elmondható, hogy a közelmúltban új útra lépő IKON megtalálta azt a stílust, azt az egyensúlyt, amitől azon kevés haladó konyhát vivő vidéki éttermek sorába lépett, amelyeket a helyi vendégközönségük is nagyra értékel.

Árak: a 3 legolcsóbb előétel-főétel-desszert 7970 forint, a 3 legdrágább előétel-főétel-desszert 11.970 forint

Keressék a pezsgőlimonádét is az étterem aktuális ajánlatai között!

IKON Debrecen

Cím: 4025 Debrecen, Piac utca 23.
Nyitvatartás: Hétfőtől vasárnapig 11:30-23:00, ebédidő: 11:30-15:30, vacsoraidő: 17:30-22:00
Az étterem weboldala

Hirdetés
Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram