Hirdetés
Hirdetés

Szép feltámadás: a levesre tettek fel mindent, és most újranyitottak – Újra vár a LEVES.

SZERZŐ: DiningGuide
2022. augusztus 1.
Az elveszettnek hitt LEVES. [ejtsd levespont] ismét üzemben!
Hirdetés

Áprilisban adtunk hírt róla, hogy az elmúlt évek megtépázott vendéglátásában búcsúzni kényszerült a Kálvin téri levesbázis, akik nemes egyszerűséggel levesétteremként deifiniálják magukat.

Ez a leves nem az a leves, ami a legtöbb kifőzdében mind a mai napig kapható. Itt nem a megúszásról, a "vékony" levekről és a nátrium-glutamátról szól ez a műfaj, hanem a magyar néplélekhez oly közel álló fogásból kihozzák a maximumot, fantáziadúsan és sokszínűen megközelítve a témát. Mégpedig megfizethető áron, igazi street food helyként, délelőtt 11-től délután 3 óráig való nyitvatartással, ahogyan az egy fókuszált ebédelőhelytől elvárható.

"Az első papírpoharas fecskék a fővárosban (mi több, az egész országban). Hole in the wall. Ötféle leves per nap, gyümölcsleves és csirkés mindig van, utóbbi a kelleténél kicsit többféle változatban is. (...) de többnyire azért még mindig az egyik legkorrektebb minőség, korrekt árért. Mindig kígyózó sorok, egyetemista had az apró üzlet előtt" – írtuk hét évvel ezelőtt, 2015-ben róluk a Dining Guide oldalán.

Hirdetés

A LEVES.-ban a toszkán bablevesben ott a jóféle fehérbab, a kakukkfű és a zsálya; a San Marzano paradicsomlevesben az olívaolaj, a fokhagyma, a bazsalikom és naná, hogy a világhíres San Marzano paradicsom, akárcsak a tandoori csirkelevesben a chili, a tandoori masala, sz adzuki bab, kukorica, répa, tejföl, citrom, menta és koriander. De a világutazást még folytathatnánk Katalóniától Mexikón át Burmáig.

A LEVES. egy kicsi, szerethető, korrekt és lelkiismeretes kifőzde, amilyenből minden utcasarkon szívesen üdvözölnénk egyet. Ez egyelőre csak álom, addig is itt vannak nekünk az olyan hazai kisvállalkozások, amelyek működését minden egyes ebédválasztásunkkal támogathatunk.

A LEVES. címe: Budapest IX. kerölet, Vámház körút 14.
Az étterem Facebook-oldala

Fotó: A LEVES.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram