Hirdetés
Hirdetés

A szemünkkel kezdjük az evést, nem igaz? Az ételfotózás, mint tantárgy

2017. október 10.
Hajlamosak vagyunk az ételek fotózását és a képek buzgó megosztását kissé gunyorosan szemlélni, pedig az ételfotózás műfaja önmagában nem ördögtől való – miért is lenne az? A nagy presztízsű Culinary Institute of America nemsokára a tanrendjébe is felveszi, az ételstylinggal együtt. Hét évvel az Instagram indulása után, ma már havonta 800 millió egyedi felhasználóval dicsekedhet […]
Hirdetés

Hajlamosak vagyunk az ételek fotózását és a képek buzgó megosztását kissé gunyorosan szemlélni, pedig az ételfotózás műfaja önmagában nem ördögtől való – miért is lenne az? A nagy presztízsű Culinary Institute of America nemsokára a tanrendjébe is felveszi, az ételstylinggal együtt.
Hét évvel az Instagram indulása után, ma már havonta 800 millió egyedi felhasználóval dicsekedhet a fotós platform, az "instázás" pedig önálló fogalommá nőtte ki magát. Persze mint mindent, ezt is lehet túlzásba vinni, és az is tény, hogy tömegek használják pusztán magamutogatásra. De egy másik irányból megközelítve a dolgot: valódi értékek és teljesítmények megmutatására éppúgy alkalmas felület.

Közelebb hozza a világot, és megtermékenyítően hat az alkotói folyamatokra egymás munkáinak követése.

mitől lesz egy ételkompozíció harmonikus, egy étel pedig vizuálisan megragadó. Más szóval: hogyan lehet az ízekkel és színekkel képen is kommunikálni?

A program másik célja, hogy a jövő séfei számára a szóba jöhető karrierlehetőségek számát is növelje. A séfiskola elvégzése után ugyanis egyre többen kezdenek gasztronómiai karrierbe egy étterem konyháján kívül, például az oktatásban vagy a médiában.
Forrás.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram