Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy ennél izmosabb már csak akkor lehetne a versenyzők listája, ha az sz betűnél ott találnánk Széll Tamás nevét, így azonban valóban izgalmakkal teli versenyzésre számíthatunk. Ezt a tíz séfet, illetve szakácsot választotta ki a Magyar Bocuse d’Or Akadémia a jelentkezők sorából. A majdani továbbjutók között találjuk a jelenleg is Michelin-csillagos éttermet vezető Veres Istvánt a Babel Budapest éléről. A séfet, aki Magyarországon az egyik leghosszabb ideig tartotta a Michelin-csillagot, Palágyi Eszter személyében, aki majdnem egy évtizeden keresztül a Costes Étterem meghatározó séfszemélyisége volt. Az ötcsillagos luxusszálloda, a Four Seasons éttermét, a Kollázst vezető Győrffy Árpád is indul, és színes-izgalmas képet nyújt a teljes lista mind az éttermek típusát, mind a földrajzi elhelyezkedésüket illetően.
A versenyzők névsora abc-rendben:
Csik Gábor - Caviar & Bull Budapest (Budapest)
Csorba István - Andrássy Rezidencia Wine & Spa (Tarcal)
Elek Richárd - KönyvBár & Restaurant (Budapest)
Győrffy Árpád - Kollázs - Brasserie & Bar (Budapest)
Haraszti Zsolt - Société Budapest (Budapest)
Huszár Tibor - Fenyves Szálloda és Konferencia-központ (Baktalórántháza)
Kelemen Roland - Hunguest Hotel Aqua-Sol (Hajdúszoboszló)
Palágyi Eszter - Costes Group (Budapest)
Tóth Pál - Kővirág Étel-Ital-Ágy (Köveskál)
Veres István - Babel Budapest (Budapest)
Az európai selejtezőre 2020-ban, a következő világdöntőre 2021-ben fog sor kerülni. Mindenképpen izgalmas hazai fordulónak nézünk elébe!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.