A csirkét elősütjük, chilisóval fűszerezzük, vajjal, kakukkfűvel levákuumozzuk. 63 Celsius-fokos sous vide fürdőbe tesszük 1 órára, utána jeges vízbe visszahűtjük. A csirkét megkenjük paradicsompürével és 200 fokos sütőben megpirítjuk.
Csirke jus
Csirkecsontból, farhátból, szárnyból készítünk egy csirke jus-t.
Mártás
Sárgarépát, vöröshagymát fazékban megpirítunk, petrezselyemgyökérrel, angol zellerrel, babérlevéllel, borókabogyóval, feketeborssal fűszerezzük. Felengedjük vízzel, 3-4 órán keresztül alacsony hőmérsékleten, gyöngyöző forrással főzzük. Szűrjük és mártás állagúra redukáljuk.
Karfiolpüré
Karfiolt aprítunk, vajjal együtt feltesszük, öntünk hozzá zöldségalaplevet. Sóval, chilivel, citromhéjjal fűszerezzük, mikor megpuhul thermomix-ben krémes állagúra turmixoljuk.
Karfiol chips
A karfiolrózsákat olívaolajjal meglocsoljuk és előmelegített 160 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk. A mángoldot serpenyőben vajjal hevítjük és csirke jus-ben pároljuk.