Hirdetés
Hirdetés

A márciusban Budapesten rendezendő Bocuse d'Or Európa-döntőn visszamondta indulását az orosz csapat

SZERZŐ: DiningGuide
2022. március 1.
Visszalépését meg is indokolta a Szergej Ternov vezette orosz Bocuse d'Or csapat.
Hirdetés

Március 23-án és 24-én immár második alkalommal Budapest rendezi meg a Bocuse d'Or európai döntőjét. A Sirha Kiállítás keretei között megvalósuló eseménynek a Hungexpo ad otthont. Ahogyan az elmúlt hét eseményei nyomán számítani lehetett rá, történnek változások a versenyen.

Az orosz csapat a Bocuse d'Or 2021-es lyoni világdöntőjén / Fotó: Bocuse d'Or Russia

A Bocuse d'Or Russia oldalán a következő bejelentést tette az orosz csapat:

„Barátaink, mivel a Bocuse d'Or európai döntőjéhez szükséges felszerelést nem lehetséges sem szárazföldön, sem légi úton eljuttatni a versenyre, valamint a jelenlegi helyzetben a vízumokkal és a légi közlekedéssel kapcsolatban is problémák léptek fel, ezért az orosz csapat kénytelen lemondani a kontinentális válogatóra való kiutazást."

Január 27-én még lelkesen közölték az akkor aktuális részleteket az Európa-döntő kapcsán, és üdvözölték a magyar alapanyagokat is: „A szervezőbizottság hagyományosan a kontinentális döntő helyszínéül szolgáló ország alapanyagai közül választja ki a versenytémákat. Magyarország híres kiváló minőségű termékeiről, mint a vadhúsok, kacsa, mangalica, a világhírű magyar paprika és még sok más alapanyag. Éppen ma jelentettek be egy újabb versenyhozzávalót. A tányértéma fő alapanyaga a burgonya" – írta ki az orosz Bocuse d'Or.
„A burgonya méltán a magyar kulináris örökség része, a nemzeti konyhájuk szinte minden ikonikus étele tartalmaz burgonyát. A csapatok feladata egy burgonya alapú vegetáriánus étel elkészítése lesz" – fogalmaztak ők.

Az orosz csapat a Bocuse d'Or 2021-es lyoni világdöntőjén / Fotó: Bocuse d'Or Russia

Habár talán nem ennyire burgonyahangsúlyos a magyar étkezési kultúra, mindenképpen kiemelendő, hogy fordítottak arra energiát, hogy ennyire részletesen beszéljenek róla: „A Bocuse d'Or bizottság kiválasztása alapján három, kizárólag Magyarországon termesztett burgonyafajta közül választhatnak a csapatok. Az alacsony keményítőtartalmú Coronada, a főként salátákhoz használt Anuschka és a burgonyachips készítésére kiválóan alkalmas Madison közül.
Mindegyik burgonyát az Alföldi homokos talaján termesztik, amely az ország keleti és nyugati része között húzódik a Tisza és a Duna között. Ezeket a burgonyákat kézzel termesztik és takarítják be. Kívánjunk ihletet Szergej Ternov csapatának!" – szólt a bejegyzésük.

A 2022-es Bocuse d'Or Europe alkalmával Oroszország nélkül Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Litvánia, Nagy-Britannia, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Törökország, Ukrajna és hazánk szakácscsapatai mérkőznek meg.

Az orosz csapat elviteles menüje a Bocuse d'Or 2021-es lyoni világdöntőjén / Fotó: Bocuse d'Or Russia

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram