Gasztrosorozatot indít a BESTIA: a belvárosi nyüzsgés epicentrumában, a Bazilika közvetlen szomszédságában mutatnak be vidéki magyar éttermeket egy-egy különleges különleges este keretében. Az eseményeket élőzenés produkciók kísérik, a júliusi Gasztromulató fellépői Noah és a Lurkók, akik cigány muzsikával érkeznek a Szent István térre.
Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta séfje a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Gálán 2019-ben az Év Ifjú Séftehetsége-díjat vehette át, tavaly pedig az első alkalommal kiosztott Fenntarthatósági-díjat a Pajta érdemelte ki farm-to-table stílusú konyhájával és természetközeli felfogásával. A díjat kizárólag olyan étterem kaphatja meg, akik nem csak a szavak, hanem tettek formájában is tesznek a környezettudatos, ökológiai értelemben fenntartható működésért. A Pajtában Farkas Richárd vezetésével egész évben kiemelkedő nívójú munka folyik azzal a céllal, hogy újra felfedezzék a környék elfeledett alapanyagait, és megvalósítsák a komoly szakmai kihívást jelentő valódi farm-to-table koncepciót.
A Pajta x BESTIA eseményen kétféle menü közül választhat a gourmet közönség: könnyedebb, csipegetős bárételekkel (2 fogás), illetve hatfogásos kóstolómenüvel várnak. A Farkas Richárd által hozott menü látszólag egyszerű, népies ételeket jegyez, de a progresszív konyhákon, többek között a MÁK-ban és Spanyolország egy Michelin-csillagos éttermében edződött séf átiratában máshogy csengenek az ízek és roppannak-omlanak a falatok. Legyen az vadhúsból készített tatár, sajtos tallér vagy túrógombóc, rendhagyó élménynek ígérkezik.
Kedvcsináló dödöllerecept Farkas Ricsitől:
BESTIA x PAJTA
Időpont: 2021. július 13., kedd 19 óra
Bárételek:
- vadtatár, fenyő, savanyított mustármag, kovászolt kenyér
- őrségi padlizsánkrém, kovászolt kenyér
5 + 1 fogásos degusztációs menü:
- szalonnasütés
- dödölle, szalonnás barna vajas hagymalekvár, tejföl, szarvasgomba
- sajtos tallér, hegyi pisztráng, kapor, kovaszos uborka
- tokhal, padlizsán, nyulica, madársóska
- vadgerinc, zeller, fenyő, vargánya
- túrógombóc, tökmagolaj, fehércsokoládé
Barfood menü: 4500 Ft+szervizdíj/fő és szűkített a la carte menü is elérhető az este folyamán
Degusztációs menü: 22 700 Ft+szervizdíj/fő (a menü korlátlan szűrt víz és kávé fogyasztást tartalmaz)
Választható borpárosítás: 12 700 Ft+szervizdíj/fő
A részvétel elővételes jegyvásárlással lehetséges. ◊ A zavartalan felkészülés érdekében a BESTIA konyhája 15:00 és 18:00 között zárva tart. ◊ Július 13-án egész nap szűkített a la carte menüvel vár az étterem, amely a rendezvény ideje alatt is elérhető lesz.
További információk a Facebook-eseményben!
Bestia
Cím: Budapest 1051, Szent István tér 9.
Nyitvatartás: H-V: 11:30-00:00
Az étterem weboldala
Az étterem Facebook-oldala