Hirdetés
Hirdetés

Szagok és illatok nyomában az Onyx Alkotói Közösséggel – Fine dining, földalatti és hentesüzlet

2022. július 21.
Pimasz indítás Magyarország korábban egyetlen 2 Michelin-csillagot elért éttermétől: új kulináris túrájukat a „szagok és illatok” nyomában hirdették meg. Mely budapesti városlakónak ne volna szagtérképe a kerületekről – no de hogy csatlakozhat be ide a fine dining világa? Kisföldalattin az Onyx Alkotói Közösségével a szomszédos kerületbe, ízekben és buborékokban most sem lesz hiány!
Hirdetés

Májusban rendhagyó programsorozatot hirdetett az egykori Onyx étterem újjászületett csapata, az Onyx Alkotói Közösség. Az éttermi élményeink során ahhoz vagyunk szokva, hogy egy asztalnál ülve odalép hozzánk a sommelier, a felszolgáló, kivételes esetekben a séf is, és kapunk egy kis szellemi muníciót is a poharakba töltött és tányérokon érkező finomságok mellé.

Az Onyxosok a METROPOLISZ események alkalmával kiviszik a négy fal közül ezt az élményt, és más perspektívából mutatnak meg olyan jól (vagy csak hallomásból) ismert helyszíneket, mint a legutóbbi alkalommal a budafoki Sauska Pezsgőpincészet, vagy ez alkalommal a VI. kerület egy olyan gasztropontja, ami a hétköznapok része, nem különösebben sztárolt és nem is kiemelt turistacélpont. Ez a Hunyadi téri piac, amit nem mellesleg egyaránt nagyra becsülnek a helyi családosok, az itt élő külföldiek és a gasztronómiával szenvedélyesen foglalkozók is.

Pontosan az ilyen piacok, kisboltok és szaküzletek, őstermelők és árusok adják meg egy város természetes lüktetését.

Ebbe a kicsit eldugott – bár el nem rejtett, az orrunk előtt lévő  – világba nyújt egy másfajta belépést most az Onyx, akik Budapest kulináris és gasztrokulturális felfedezését tűzték ki célul. (Később a városhatárokon túl is.)

Nem akarjuk lelőni a poénokat, az Onyx csapata egyébként is erős a gondolataik, inspirációik és vízióik megfogalmazásában. Ők maguk visznek végig majd az állomásokon, amely során azt sem mondhatjuk majd, hogy még a fasorban sem vagyunk…

A Műhely, az Onyx előszobája mindeközben a város egyik legkülönlegesebb fine dining élményét nyújtja heti négy napon át, szerdától szombatig, a META és META / MORFÓZIS konceptuális menükkel.

Az értő közönség mindeközben izgatottan várja a “nagy Onyx” visszatérését a budapesti éttermi élet vérkeringésébe. Addig is itt a METROPOLISZ 2.

FASOR: erjesztett rozskenyeres gombaleves, szárított laska, csomborral savanyított csiperke, pirított shitake, füstölt gesztenye, borókás dióparfüm / Fotó: Műhely, az Onyx Előszobája


2020-2022 Az előzmények

Az Onyx teljes újjászületése 2020 november végén kezdődött, félévnyi bezárás után. A meghökkentő, sőt polgárpukkasztó Utolsó vacsora után egy eseménysorozat vette kezdetét, melynek további állomásai a Sitt, a Dekonstrukció, majd a Relikvia voltak. Egy év alatt felállt az Onyx Alkotói Közössége is, 13 szakember a gasztronómiából és annak társterületeiről. (Íme, az Onyx Alkotói Közösség tagjai.) Az Onyx étteremként való visszatérése az Onyx Műhely megnyitásával valósult meg, melyet azért neveznek az Onyx Előszobájának, mert ez a lazább stílusú, nyitott térre és interakciókra épülő fine dining koncepció csak az átalakulás első része. Az Onyx „nagyétterem" megnyitása későbbre várható. A debütáló menüsor két formában, a 8 lépéses Meta és a 12 lépéses Meta/morfózisként elérhető.


Az eseményre 2022. augusztus 27-én kerül sor 3 turnusban, 3-szor 20 érdeklődő részvételével. A limitált számú jegyek ára: 24 500 Ft.

A 2. tanulmányút állomásai:

  • ONYX

malátás kenyér, kecskesajtos céklakrém, bodzakapri

/bodzalikőrös bodzaszörp/

  • Műhely

budai szarvasgombás és pálpusztais-tejfölös lángosok

/Bussay tramini Pét-Nat, 2021 /

  • Kisföldalatti

védőital 

  • Pincerendszer - Hunyadi téri piac 

Közösségi sabrage 

  • Tumpek Tamás húsboltja - Hunyadi téri piac 

Közösségi tesztebéd

MEGÉRKEZÉS

almás hagymalekvár, savanyított hagymahéj, feketefokhagymás krém, rózsás     hagymahab, bundázott mandula, hagyma granita

/ Sauska x ONYX nyerspezsgő, 2021 vagy dzsúz)

FASOR

erjesztett rozskenyeres gombaleves, szárított laska, csomborral savanyított csiperke, pirított shitake, füstölt gesztenye, borókás dióparfüm

    /Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021 vagy dzsúz)

RAKPART

almás-sós tahitótfalui pisztráng, szőlőlében marinált jégcsapretek, savanyított szőlőlevél, zsályás-paradicsomvizes pisztrángjus

/Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021 vagy dzsúz)

„Gourmet flashback”

melaszos-diós piskóta, citrusos zacclikőr, fehér kávéfagylalt

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram