Hirdetés
Hirdetés

Szabadfi Szabolcs pékakadémiával, ötemeletes látványkemencével és új pékséggel készül a nyárra

SZERZŐ: DiningGuide
2021. március 29.
Szabi, a pék Debrecenben nyit látványpékséget, Szentendrén pedig szintet lép a pék workshopokkal, jön a Szabadfi-féle pékakadémia!
Hirdetés

A karantén sztárpékje lett egy évvel ezelőtt Szabadfi Szabolcs. Miközben otthonok sokaságában lett jóbarát a kovász, vele együtt Szabi is, a mindig jókedélyű, energikus pék, aki igazán akkor érzi elemében magát, ha lisztes a keze és a köténye, és kenyerekről, tésztákról beszélhet.

Míg évekkel ezelőtt a bulinegyedbeli Panificio il Basilico pékség és étterem jelentette a bázist a Király utcában, most már Szentendrén folyik a nagy élet, már amennyire a jelen állapotok engedik. Szabolcs mindig is gondolkodott vidéki üzletekben, a Zip's-esek működtetnek egy Szabadfi-féle virágfánkost, avagy Bomboloni franchise-t Miskolcon, és most újabb megyeszékhelyen bukkannak fel a pékárui.

Virágfánkok / Fotó: Panificio Il Basilico Szentendre

 

Mindeközben a szentendrei Panificiót is fejleszti Szabolcs. Tavaly bebizonyosodott, hogy az internetes kovászoktatás nem merül ki az online érdeklődésben. Rengetegen jelentkeztek a workshopokra is, többhónapos várakozási idővel kellett számolniuk a leendő hobbipékeknek. Közbeszólt persze a járványhelyzet, aminek következtében

jelenleg 500 fő várakozik arra, hogy személyesen tanulhasson Szabolcsnál.

Emeltek hát a téten Szentendrén, és az eddigi oktatási helyszínt kibővítik Pékakadémiává, ahol a kézműves kenyérkészítés, a kovászos és élesztős péksütemények sütésének csínját-bínját sajátíthatja el majd a nagyérdemű.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram