Hirdetés
Hirdetés

Stíluslegendák egy Scotch-ban: Aston Martin DB5 1964 alkatrésszel készülő Bowmore whisky

SZERZŐ: DiningGuide
2020. augusztus 26.
Stíluslegendák csúcstalálkozója 25 palackban, ugyanis csupán ennyi üveg készül az erősen limitált szériából. Palackja 65 000 dollárért, vagyis közel 20 millió forintért keres majd gazdát.
Hirdetés

Áprilisban, a Covid betörésekor a Rolls Roys szövetkezett egy mézmanufaktúrával (alább a fotón), és most egy luxusautómárka kerül üvegekbe. Minden autók egyik legstílusosabbja, az Aston Martin és a Bowmore whiskybrand együttműködéséből születik az italritkaság. Mindkét hozzáadott érték önmagában is a luxus szimbóluma, de halkan megjegyeznénk, hogy egy üveg "mezeibb" Bowmore whiskyre már 10 és 20 ezer forint között jók lehetünk.

Fotó: Rolls Royce

Kezdjük tehát a Bowmore-ral. Skócia második legrégebbi szeszfőzdéjét, Islay-n, a Belső-Hebridák egyik szigetén találjuk 1779-es megalapítása óta. Skótföld a single malt whiskyk hazája, a Bowmore pedig nem viccel Scotch-kérdésben, ugyanis

12, 15, 18 és 25 évig érlelt párlatok kerülnek ki a klasszikus főzdéből.

Az italok mind a mai napig kisüsti módszerrel készülnek, a single malt műfajának megfelelően kizárólag árpamaláta felhasználásával.

Fotó: Bowmore

Összehasonlításképp a kommersz márkákkal: whisky néven legalább 3 éven át érlelt gabonapárlatok forgalmazhatók, Bowmore-éknál pedig 12 év a legfitalabb ital, ami palackba kerülhet. A The Black Bowmore DB5 1964 whisky természetesen nem több mint fél évszázados, hanem egy 31 éves párlat, 49.6 százalékos alkoholfokkal.

Sir Sean Connery az 1964-es James Bond: Goldfinger filmben az autó mellett

Az 1912-ben alapított brit autómárka pedig az Aston Martin DB5 1964 modellt hozza az együttműködésbe. A legszebb James Bond-autónak is nevezett típus a szó szoros értelmében megjelenik az italkülönlegességben, a palack felső felét ugyanis Scotch-üveg, az alsó részét pedig egy Aston Martin DB5 1964 dugattyú képezi. (Eszünkbe juthat erről egy Németországban gyártott egyedi párlat: Harley Davidson-alkatrészek áznak prémium ginben.)

Fotó: Aston Martin DB5 1964

Forrás.

Kapcsolódó cikkünk:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram