Kis Sándor ismert arc a hazai szakács szakmában, habár már több mint tíz éve nem egy étterem konyhájában gyakorolja a mesterséget, hanem a Miele látványkonyháján. Karaktere és stílusa abszolút figyelemreméltó, nemrégiben interjút is közöltünk vele. Eddig a történet egyik fele.

A másik fele pedig úgy szól, hogy idén a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Gálán a Miele Év Ifjú Séftehetsége Díját Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta séfje érdemelte ki. Ennek nyomán a Dining Guide meg is hívta a Pajta séfjét a gála VIP-termébe, ahol a Miele standján a német cég hivatalos hazai séfarcával főzött együtt a meghívottak legnagyobb örömére. Azt viszont mi sem tudhattuk, hogy Kis Sanyi, az immár 12 éve a top konyhai készülékgyártó cég kötelékében dolgozó séf olyan jó kapcsolatot alakított ki idei díjazottunkkal, Farkas Richárddal, hogy megbeszélték: a nyár folyamán, amikor Kis Sándor a szabadságát tölti (töltené), elutazik Őriszentpéterre, ahol stázsolni fog a Pajta Étterem konyháján.

Az ígéret szép szó... Kis Sándor a Pajtában stázsol, hogy a nagy szakmai múlttal bíró szakács közelebbről is megismerkedjen az őriszentpéteri étterem egyszerre a helyi hagyományokat szenvedéllyel kutató világával és Farkas Richárd rendkívül előremutató szellemiségével.

Hogy ebből mi fő ki, azt ezen a héten kóstolhatják a Pajta vendégei, mi pedig csak annyit mondunk, hogy a Pajta nem véletlenül végzett országos összestésben a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 31. helyén, 84 ponttal. Ismerje meg jobban az étterem konyháját vezető séfet, Farkas Richárdot!
Olvasta már interjúnkat Kis Sándorral?

A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.