Hirdetés
Hirdetés

Stázsolni jó, az Őrségben főleg: Kis Sándor a Pajtában

2019. július 24.
Vannak az életben termékeny találkozások – egy ilyenről számolunk most be, és külön büszkék vagyunk rá, hogy némi közünk van a találkozáshoz.
Hirdetés

Kis Sándor ismert arc a hazai szakács szakmában, habár már több mint tíz éve nem egy étterem konyhájában gyakorolja a mesterséget, hanem a Miele látványkonyháján. Karaktere és stílusa abszolút figyelemreméltó, nemrégiben interjút is közöltünk vele. Eddig a történet egyik fele.

A Pajta sajtos tallérja

A másik fele pedig úgy szól, hogy idén a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Gálán a Miele Év Ifjú Séftehetsége Díját Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta séfje érdemelte ki. Ennek nyomán a Dining Guide meg is hívta a Pajta séfjét a gála VIP-termébe, ahol a Miele standján a német cég hivatalos hazai séfarcával főzött együtt a meghívottak legnagyobb örömére. Azt viszont mi sem tudhattuk, hogy Kis Sanyi, az immár 12 éve a top konyhai készülékgyártó cég kötelékében dolgozó séf olyan jó kapcsolatot alakított ki idei díjazottunkkal, Farkas Richárddal, hogy megbeszélték: a nyár folyamán, amikor Kis Sándor a szabadságát tölti (töltené), elutazik Őriszentpéterre, ahol stázsolni fog a Pajta Étterem konyháján.

Lángos a Pajtában

Az ígéret szép szó... Kis Sándor a Pajtában stázsol, hogy a nagy szakmai múlttal bíró szakács közelebbről is megismerkedjen az őriszentpéteri étterem egyszerre a helyi hagyományokat szenvedéllyel kutató világával és Farkas Richárd rendkívül előremutató szellemiségével.

A Pajta jelenlegi étlapjának egyik meglepetésfogása

Hogy ebből mi fő ki, azt ezen a héten kóstolhatják a Pajta vendégei, mi pedig csak annyit mondunk, hogy a Pajta nem véletlenül végzett országos összestésben a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 31. helyén, 84 ponttal. Ismerje meg jobban az étterem konyháját vezető séfet, Farkas Richárdot!

Olvasta már interjúnkat Kis Sándorral?

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram