Hozzávalók 25 darabhoz:
A csokis masszához:
- 500 g tejcsokoládé
- 250 g mandulavaj, mogyoróvaj vagy pisztácia paszta
- 250 g tejszín
- 80 ml cointreau
- 3 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- 1 bő csipet só
- 80 g vaj
A panírhoz:
- 3 db felvert tojás
- 3 evőkanál liszt
- 200 g kalács morzsa, pankómorzsa vagy zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 500 ml napraforgó olaj
Elkészítés:
A csokoládés krokett masszához vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, majd a vajon kívül az összes hozzávalót alaposan hozzákeverjük. A végén levesszük a vízgőzről, és apránként hozzáadjuk a hideg vajat. Ezután hűtőbe téve hagyjuk a masszát megdermedni.
Tetszőleges nagyságú golyókat formázunk a csokis keverékből, majd bepanírozzuk: lisztbe forgatjuk, azután tojásba, majd a morzsába, utána még egyszer jöhet egy tojás-morzsa kör. A panírozásnál nagyon kell figyelni arra, hogy a panír réteg mindenhol bevonja a krokettünket, így sütés közben nem lyukadhat ki.
180 fokos olajban, kb fél perc alatt megsütjük a kroketteket, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.