Hirdetés
Hirdetés

Spanyol csokoládés croquetas Rakonczai Tímeától 

2024. december 18.
Ki mondta, hogy a krokett csak sós lehet? Rakonczai Tímea, az Arquitecto Pitpit séfje egy spanyol karácsonyi különlegesség, a csokoládés croquetas receptjét osztotta meg velünk, amibe mandulavaj, cointreau és reszelt citrushéj is kerül.
Hirdetés


Hozzávalók 25 darabhoz:

A csokis masszához:

  • 500 g tejcsokoládé
  • 250 g mandulavaj, mogyoróvaj vagy pisztácia paszta 
  • 250 g tejszín
  • 80 ml cointreau 
  • 3 narancs reszelt héja 
  • 1 citrom reszelt héja 
  • 1 bő csipet só 
  • 80 g vaj

A panírhoz:

  • 3 db felvert tojás
  • 3 evőkanál liszt 
  • 200 g kalács morzsa, pankómorzsa vagy zsemlemorzsa 

A sütéshez:

  • 500 ml napraforgó olaj

Elkészítés: 

A csokoládés krokett masszához vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, majd a vajon kívül az összes hozzávalót alaposan hozzákeverjük. A végén levesszük a vízgőzről, és apránként hozzáadjuk a hideg vajat. Ezután hűtőbe téve hagyjuk a masszát megdermedni. 

Tetszőleges nagyságú golyókat formázunk a csokis keverékből, majd bepanírozzuk: lisztbe forgatjuk, azután tojásba, majd a morzsába, utána még egyszer jöhet egy tojás-morzsa kör. A panírozásnál nagyon kell figyelni arra, hogy a panír réteg mindenhol bevonja a krokettünket, így sütés közben nem lyukadhat ki. 

180 fokos olajban, kb fél perc alatt megsütjük a kroketteket, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. 

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram