Hirdetés
Hirdetés

Spagetti bélszín tatárral a Fausto’s Étterem és Pfluger Ákos konyhájából

2024. június 25.
Vendégeik egyik kedvenc előételéből, a bélszíntatárból a Fausto’s idei nyári étlapjára meleg, tésztás fogást készített Pfluger Ákos. Az olasz bélszín tatár ízvilágában némileg eltér a hazánkban megszokottól, mert az olívaolaj, a kapribogyó, az aszalt paradicsom és a mustármag egyvelege könnyed, mediterrán ízvilágot kölcsönöz neki. A séf a tatárt rendhagyó módon spagettivel párosította.
Hirdetés

Fontos, hogy a tatár mindig röviddel a tészta tálalása előtt, frissen legyen elkészítve, így marad tálaláskor is friss a hús íze, színe, így tud igazán érvényesülni a kapribogyó savassága, amely házi aszalt paradicsommal tálalva a nyári melegben különösen friss ízélményt nyújt a húsos tésztákat kedvelők számára.

Hozzávalók 4 fő részére 

Tésztaszósz

  • 400 g durumlisztből készült spaghetti tészta
  • 60 g vaj
  • 20 g Zacapa rum
  • 2 szál kakukkfű
  • 100 g borjú jus
  • 400 g zöldség alaplé
  • 15 g dijoni mustár
  • só, bors

Tészta bekeveréséhez

  • 6 g friss petrezselyem levél apróra vágva
  • 15-20 g reszelt pecorino sajt

Bélszín tatár 

  • 150 g tisztított, apróra kockázott bélszín
  • 20 g kapribogyó durvára vágva
  • 30 g főtt pácolt mustármag
  • só, bors olívaolaj

A tálaláshoz

  • száras kapribogyó, 
  • házilag aszalt paradicsom

Elkészítés

Tészta szósz:

Száraz forró serpenyőbe felrakjuk a vajat és a kakukkfüvet, barnulásig hevítjük, így szép fűszeres barna vajat kapunk. Leszűrjük, hozzáadjuk a rumot, az alaplevet, a borjú just és a mustárt, sózzuk, borsozzuk és alacsony fokozaton összefőzzük. 

Tészta:

Felrakjuk a tésztát sós vízben főzni és amíg fő, felkockázzuk a bélszínt és bekeverjük a bélszín tatár. A háromnegyed készre főtt tésztát kiszedjük a vízből és a már elkészült, forró szószban főzzük készre. A tűzről levesszük és bekeverjük a reszelt pecorino sajttal és a petrezselyemmel.

Tálalás:

Tálalócsipesszel a tésztát kiadagoljuk és a bekevert bélszín tatárt a kitálalt tészta tetejére helyezzük, capri gyümölccsel és aszalt paradicsommal a tetején tálaljuk.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram