Hirdetés
Hirdetés

Sört nem hagyunk hátra! Maradék Budweiserből főznek gint Japánban

SZERZŐ: DG
2020. október 22.
Japánban a koronavírus miatt megváltozott élet érdekes hozadékkokkal jár: jelentősen visszaesett a sörfogyasztás, mivel megcsappant a közös italozások száma. De ki akarná megsemmisíteni a maradék söröket?
Hirdetés

Japánban évről évre egyre fontosabb a fenntarthatóság kérdése, a szigetország sokat tesz azért, hogy minél kisebb legyen a karbonlábnyomuk és minél kevesebbet pazaroljanak. Éttermeik tekintetében is odafigyelnek erre, és a koronavírus okozta károk ellenére sem feledkeznek meg a küldetésükről.

Úgy alakult, hogy a társas tevékenységek kerülése miatt a japánok az előző évhez viszonyítva csak feleannyi sört fogyasztottak 2020-ban.

A betervezett mennyiség viszont ugyanúgy rendelkezésükre állt volna.

A tokiói Ethical Spirits szeszfőzde már felhívta magára a figyelmet a Last Gin italával, amit a sake készítésből visszamaradt seprőből készítenek, esélyt sem hagyva a pazarlásra. Gyakorlott és tapasztalt újrahasznosítók, ezért őket kérték fel a nemes feladatra, hogy a megmaradt sörkészletet ginné alakítsák. A szeszfőzde a Gekkeikannal (az ország legnagyobb és legrégebbi sake-és szilvabor készítője) karöltve látott hozzá a folyamathoz. Kisvártatva pedig megszületett a REVIVE gin.

Mélyebb, sűrűbb italra gondoljunk, mint például egy london dry gin, azt mondják, a sör komlós aromája mindenképp érződik a citrusok, a boróka, a fahéj és a bükkfaforgács mellett. Az ital már rendelhető az Ethical Spirits honlapjáról, körülbelül 50 dollárnak megfelelő jenért.

A fenntarthatóság mellett még egy fontos küldetése van a sörből főzött ginnek: a bevétel egy bizonyos százaléka a japán élőzenés művészek megsegítésére alapult non-profit szervezethez kerül.

Ennél ötletesebb sörfelhasználási módról még nem nagyon hallottunk.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram