Hirdetés
Hirdetés

Sirha Budapest: Minden, ami gasztro, három napon át

SZERZŐ: DiningGuide
2020. január 30.
Nemcsak a Bocuse d’Or miatt érdemes a Hungexpo felé venni az irányt jövő héten, február 4-6. között ugyanis a teljes gasztroszakma összegyűlik a Sirha Budapest szakkiállítás keretén belül. 
Hirdetés

A cikk a Sirha Budapest támogatásával készült.

A közép-kelet-európai régió legjelentősebb nemzetközi szakkiállítására a pék- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar, az élelmiszeri- és a csomagolóipar területéről érkeznek kiállítók és látogatók egyaránt. A szakmabeliek és tanulók mellett azoknak is ajánljuk ezt a háromnapos fórumot, akik leendő vállalkozókként, akár üzletnyitást tervezve ismerkednének a piaccal, mivel nemcsak rengeteg cég mutatkozik be a vásáron, hanem jobbnál jobb programok is szerveződnek.    

Bocuse d’Or magyar döntő

  1. február 5. – A pavilon versenyszínpad 10-18h

Már több cikkben is foglalkoztunk az izgalmasnak ígérkező idei versennyel, amely a kiállítás második napján, február 5-én zajlik majd, és kiderül, hogy a magyar döntősök közül ki juthat az európai döntőbe. A magyar bajnokságra való felkészülés már a nemzetközi válogatóra való felkészülés is kell, hogy legyen. Miután az őszi, hazai selejtező óta kiderült, hogy Tallinnban az egyik kötelező alapanyag a fürj lesz, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia megváltoztatta a februári döntő húsalapanyagát, hogy a versenyzők előre dolgozhassanak az európai versenyállomásra. Így tehát a hústéma fürj májjal és szívvel együtt főételként, a haltéma pedig egy meleg előétel, aminek kötelező alapanyaga az egész pisztráng. A feltételek a szokásosak: a versenyzőknek 5 óra 35 perc áll a rendelkezésükre, és két ételt kell prezentálniuk.

International Jeunes Chefs Rôtisseurs magyar döntő

  1. február 4 – A pavilon versenyszínpad – 10-16h

A Sirha Budapest először ad otthont a fiatal szakácsok részére szervezett International Jeunes Chefs Rôtisseurs verseny hazai fordulójának. A megmérettetés célja a tradíciókat megtartó, de az innovatív újításokat is felvállaló magas szintű gasztronómia támogatása, és a Fenntartható Gasztronómia elveinek népszerűsítése. Fontos célkitűzés az is, hogy a Magyarországon dolgozó fiatal szakácsok a felkészülésüknek és részvételüknek köszönhetően magasabb színvonalat érjenek el mindennapi munkájuk során, továbbá versenytapasztalatot szerezzenek. A Sirha Budapesten zajló döntőn az elődöntő legjobb 6 versenyzője méri össze tudását.

Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) országos döntő

  1. február 6. – A pavilon versenyszínpad – 10-18h

Hetedik alkalommal szerveződik itthon a Közétkeztetési Szakácsverseny. Kezdettől fogva céljuk a közétkeztetés minőségének fejlesztése, a szezonalitáshoz köthető hagyományok megőrzése, ugyanakkor az ételek modernizálása és a mai kor követelményeihez való igazítása. A verseny témája túlmutat a februári zimankón: „nyári ételek a hagyomány és a megújulás jegyében”, melyhez kötelező alapanyagokat is megadnak. A háromfogásos ebédnek a közétkeztetésben is elkészíthetőnek, illetve kiszállíthatónak kell lennie, a nyersanyag költsége pedig nem haladhatja meg a maximum 550 Ft/adagot.

Sirha Budapest Desszert Verseny

  1. február 4. – G pavilon versenyszínpad – 10-18h

Izgalmas megmérettetés a Sirha Budapest Desszert Verseny, melyet Kolonics Zoltán, Magyarország elismert, újító szemléletű cukrásza koordinál. A verseny negyedik alkalommal szerveződik, s kezdettől fogva alkalmat teremt a szakma feltörekvő és elhivatott tehetségeinek, hogy számot adhassanak technológiai tudásukról, felkészültségükről, kreatív adottságaikról. Lényeges célkitűzés az is, hogy a versenynek köszönhetően számos szakember indulhasson el hazai és nemzetközi karrier útján, követendő mintát mutatva a leendő fiatal cukrászgenerációnak.

Sirha Business Café

G pavilon E 103/B stand - minden nap 10.00-18.00

Új programelemként várja az érdeklődőket a G pavilonban a Sirha Business Café, ahol nemcsak kényelmesen elidőzhetnek, kávézhatnak, limonádézhatnak vagy akár gin tonikozhatnak, hanem workshopokon, panelbeszélgetéseken is részt vehetnek. Téma lesz például, hogy jó üzlet-e kávézót nyitni, mit jelent a fenntarthatóság a kávépiacon, mik a bárvilág legújabb trendjei, és hol tart a pékszakma új generációja. Délelőtt 11:00 órától beszélgetések, délután pedig workshopok szerveződnek olyan témákban, mint a tipikus barista hibák, a báretikett, vagy a profi értékesítés a pult mögött.  

Felelős Gasztrohős

2020. február 5. – 10.00-11.30, február 6. – 14.30-16.00
A pavilon – konferenciaterem

A Felelős Gasztrohős konferenciáján az egyik fő téma az EU-n belüli egyszerhasználatos műanyagok betiltásának kapcsán az Ellenség-e a műanyag? lesz. Itt olyan kérdésekre keresik a szakemberek a válaszokat, hogyan érinti mindez a vendéglátóhelyek üzemeltetőit, milyen alternatívák léteznek, és megoldást nyújtanak-e a biológiailag lebomló csomagolóanyagok. A konferencia másik fontos kérdése a Fenntarthatóság a vendéglátásban, és a helyi alapanyag beszerzés lehetőségei lesz. Az előadások után kerekasztal beszélgetések várják a látogatókat.

Hirdetés

Az itt felsoroltaknál persze jóval több program közül válogathatunk a Hungexpo A és G pavilonjában, amelyekről – valamint a kiállítókról és a díjmentes szakmai regisztrációról - a Sirha Budapest weboldalán tájékozódhatnak: https://sirha-budapest.com/

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram