Hirdetés
Hirdetés

Simone Cipriani odébbáll, 300 olasz séf daganatos gyerekeknek gyűjt

SZERZŐ: DiningGuide
2015. december 9.
Simone Cipriani, a toszkán ízek grál lovagja (tudjuk, akasztanak minket az ilyen jelzőkért), bár a Santo Graal-Enoteca kapunyitásakor sétált be a konyhába négy évvel ezelőtt a csodás Via Romana-n, most mégis úgy döntött, továbbáll.
Hirdetés

De persze nem megy messzire, Firenze bűvölete és a messze híres lokálpatriótizmusa továbbra is a városban tartják. Csak valahogy mégis vonzóbbnak tarja a Pitti Palota és a Boboli Kert környékét – végül is, ki nem? -. Ott fogja ezentúl – ez idáig nagyon titkosnak számító helyen - a kulturális örökség részét képező tradicionális toszkán fogásokat vegyíteni a hely szellemével és a helyi termékekkel. S hogy ki lesz méltó utóda? Még folynak a találgatások, főleg most, hogy néhány napja besétált a séf nélküli étterem ajtaján Italo Bassi, a 3 csillagos Enoteca Pinchiorri séfje.
Az Alajmo fivérek nem csak a konyhában Michelin-csillagosak, de ha a jótékonykodás terén volna ilyesmi díjazás, biztos azt is odaítélnék nekik. 12 évvel ezelőtt indították útjára az „Il gusto della ricerca” projektjüket a daganatos gyerekek támogatására, amit egy halom cég támogat azóta is. Most a séftársakat hívták segítségül. 300 olasz éttermet kértek fel egy olyan menü megalkotására, mely a befolyt összeg tovább hizlalja a beteg gyerekek gyógyítására szánt keretet. S hogy kiket sikerült megnyerniük? Csak néhány példa: Matteo Baronetto (Del Cambio), Massimo Bottura (La Francescana), Annie Feolde (Enoteca Pinchiorri), Antonio Santini (Dal Pescatore).
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram