Hirdetés
Hirdetés

Semmi sem wasabi, ami annak látszik?

SZERZŐ: diningguide
2018. március 14.
Beszélnünk kell a wasabiról. Főleg azért, mert lehet, hogy még életünkben nem ettünk. Amit ugyanis wasabiként elénk tesznek, az a legritkább esetben az. 
Hirdetés

Amerikában a forgalomban lévő wasabik 99 százaléka nem "igazi", de Japánban sem sokkal fényesebb a helyzet: itt is csak 5 százalék az, amiben nem kell csalódnunk. És akkor vajon mi az, mit valójában kapunk helyette? Nem más, mint torma, mustár és zöld ételfesték keveréke. Az sem mellékes tény, hogy amikor valódi wasabi felhasználásával készül a paszta, akkor is kb. egy százalékát teszi ki a névadó alapanyag. Friss wasabit meglehetősen nehéz kapni, ugyanis ritka, és sokkal nagyobb rá az igény, mint amennyi elérhető belőle. Az igazi wasabi kilójának ára a 160 amerikai dollárt is elérheti, és az íze selymesebb, tisztább és gyógynövényesebb ízű, mint az "utánzaté", és bár erős, nem éget, és nincs utóíze sem. A wasabi egyébként egy növény, amelynek a gyökerét fogyasztjuk, és nagyon kényes a tartása. Nehezen viseli a túlzott páratartalmat, viszont vízágyakban termesztik, ami elég macerás dolog. Egy növény átlagosan egy év alatt érik meg, és hogy a legszebb aromáját mutassa, közvetlenül étkezés előtt kell lereszelni, mert az erős íz 15 perc alatt tovaillan.
forrás: nowthisfood

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram