Pohner Ádám és a magyar csapat elfoglalta állásait a Bocuse d'Or versenykonyhájában, megkezdődött a felkészülés a lyoni döntőre!
A versenyt a szokott módon, a SIRHA kiállítás keretein belül rendezik meg 2019. január 29-30. között. A magyar csapat a következőképpen tevődik össze. A csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke. A versenyző Pohner Ádám, akit Csillag Richárd commis segít, akárcsak a torinói válogatón. A coach poszton pedig Vomberg Frigyest Segal Viktor váltja!
Akik követik a versenyt, biztosan tudják, hogy a Bocuse d'Or egyik legnagyobb kihívása az állandóan változó versenyszabályzat, valamint az alapanyagok bizonytalansága. Jelen pillanatban az egyik fő alapanyag, nevezetesen a hústál kötelező eleme már hivatalos, főszerepben
a csontos borjúkaraj, amit láb, vese, mirigy, máj vagy pacal egészíthet ki.
A hústálat úgy kell elkészíteni, hogy utána 14 adagban lehessen tálalni. Az is tudható, hogy az ételhez minimum egy másik borjúrészt is fel kell majd használni. Lehetőségek a szabályzat szerint: láb, vese, mirigy, máj vagy pacal.
A másik téma, azaz a tányérra tervezett étel kötelező alapanyagait október 31-én hirdeti majd ki a versenybizottság.
Pohner Ádám és a magyar csapat teljes erőbedobással készül a lyoni megmérettetésre. A Magyar Bocuse d'Or Akadémia munkáját két nemzetközi kiválóság, Ørjan Johannessen és Odd Ivar Solvold is segíti.
- Johannessen 2009-ben commis-ként vett részt először a versenyen, amit meg is nyertek Geir Skeie-vel.
- Johannessen 2012-ben megnyerte a brüsszeli európai döntőt.
- Ugyancsak ő végül megnyerte 2015-ben a Bocuse d'Or világdöntőjét Lyonban.
- Odd Ivar Solvold 1997-ben versenyzőként a bronz szobrot vihette haza Lyonból.
- Később pedig Solvold volt a 2009-es és a 2015-ös lyoni világdöntő győztes norvég csapatának a coach-a.