Hirdetés
Hirdetés

Séfkoszt: Bejárta az internetet a szemetes tetején falatozó séf képe

SZERZŐ: DiningGuide
2019. május 13.
Egy kép, ami bejárta az internetet.
Hirdetés

Michelin-csillagos étterem konyhájában, a kukán kuporogva

A brit származású Kirk Westaway – miután beutazta a világot – a szingapúri Stamford hotel népszerű séfjeként komoly karriert tudhat maga mögött. Londonból indult, némi francia kitérő után Dél-Amerikában dolgozott, hogy aztán kikössön Szingapúrban. A szálloda JAAN nevű étterme, ahol elhelyezkedett, tavaly elnyerte első Michelin-csillagát, legutóbb pedig a The World’s 50 Best listáján Ázsia legjobb 50 étterme közül a 38. helyen végzett. Kifinomult, elegáns, nagyon brit hely, a hozzá illő vendégkörrel. Feltételezzük, hogy a konyhája is mutatós, a személyzet makulátlan, és ha valahol, akkor itt biztosan kiváló az „üzemi koszt”.

Vélhetően az, de vajon a személyzet is a vendégekhez hasonóan élvezi mindezt?  

Westaway furcsa fotót posztolt minap a Facebookra. Egyetlen felvételbe sűrítve az a pár percet, ami egy hajtós konyhában a séfnek jut – ha ő is enni szeretne valamit.

A fotó minden pátoszt mellőz: Westaway egy felfordított szemeteskonténeren ücsörög, és láthatóan fáradtan falatozik épp. A felirat a következő:

„Több mint ezer adag ételt főztem egy hét alatt azoknak az embereknek, akik a családjukkal vagy a barátaikkal vacsoráztak nálunk. Én általában így vacsorázom, egy kukán kuporogva. Ha van séf ismerősöd, emlékezz erre a képre, esetleg főzz neki valamit, és ülj le vele vacsorázni. Sokaknak lehet, hogy nem olyan nagy dolog ez, de a hozzánk hasonlóaknak sokat jelent.”

A képet felkapta az internet. A megjegyzést hozzáfűzők közt sok séf neve szerepel. Akik lehet, hogy rengeteg embert megetetnek naponta, de ők maguk éhesek maradnak, vagy csak gyorsan belapátolnak valamit munka közben vagy után. Erre hívta fel a figyelmet a slow food mozgalom atyja, Carlo Petrini is minap. Sürgetve, hogy az éttermi konyhák reformja elengedhetetlen.  Azoknak is jár az étel élvezete – vagy legalább a méltó, egészséges étkezés –, akik másokat etetnek.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram