Az augusztusi Avalon és Barátai napokon a megszokottnál is nagyobb volt a nyüzsgés a miskolci wellness- és nyaralóhelyen. A program során gasztronómiai stílusok színes sora elevenedett meg az Avalon Ristorante konyháin. Szándékosan használunk többes számot, ugyanis a ristorante tágas konyháján kívül a parkban feljebb található Avalon Sörkertben is folyt az örömfőzés. A három nap a teljes kulináris nyitottság jegyében zajlott. Mindennek volt szerepe és létjogosultsága a menün, amit az adott konyhai stílus szakavatott séfjei képviseltek: az aprólékosan kidolgozott fine dining fogásoktól az olasz fűszerezéssel elkészített pacalig. A fatüzelésű kemencében szép hólyagosra sütött pizzától a szaftos BBQ-ig, a gourmet levesektől az emeletes burgerekig.
A mai nappal kezdődően egy speciális válogatással jelentkezik az Avalon Park csapata, felelevenítve a könnyedebb nyári napokat. A vállalásuk nem kicsi, ugyanis a könnyebben elcsomagolható és szállítható, street food jellegű fogások mellett gourmet konyhák séfjeinek ételeit is megturnéztatják ezen a héten.
Az encsi Anyukám Mondta hideg olasz válogatását küldi meleg szívvel. A miskolci A Leves Gasztroműhely csapata egy keleti ízekkel fuzionált gulyáslevest küld az Avalon és Barátai menüsorra, a BpBARbq csapata, Serényi Zsolt és Urbán Roland porchettát vitt a füstbe, a coleslaw pedig nem maradhat el mellőle.
A helyi erők következő képviselője a Borsod Burger, akik közönségkedvenc kreációjukkal, a Sorsod Burgerrel erősítik az egy héten át elérhető, extra étlapot. Gyöngyösről is érkezik egy Avalon-barát, a fent már említett toszkán pacal a Bori Mamitól, ami mellé vétek kihagyni a kemencében sütött fokhagymás pizzakenyeret. A nyári összejövetelen egyébként maga az éttermet vezető Sándor Béla sürgött a konyhán az olaszosan készített pacal felett.
A budapesti Caviar&Bull étterem séfje, Tivadar György nem lehetett könnyű helyzetben a recept megadásakor, hiszen az ő stílusára nehezebb alkalmazni a kiszállítást, de ő is beszállt a projektbe. A menüsoron szereplő csülökpörkölt terrine füstöltpaprikás galuskával és tejfölös uborkasalátával a máltai-budapesti otthonú Caviar&Bull gasztroküldeménye.
Ugyanebben a kategóriában "versenyez" (versenyről természetesen nincs szó) a budapesti Párisi Passage. Lutz Lajostól nyáron egy emlékezetesen finom desszertet kóstolt a közönség, a málnára és tökmagra hangolt édesség most is étlapra került. Ő továbbá egy kikacsintós gesztussal Bácskai arancinivel gazdagítja az egyébként is olasz étteremként működő Avalon Mikulás-heti menüsorát. Ahhoz pedig ki kell rendelni a rizsgolyókat, hogy bemutatkozzon benne Bácska!
Az olasz-magyar barátságot tovább mélyíti a szintén Olaszország-mániás Szabadfi Szabolcs, aki nem kevesebb, mint három pizzával szállt be az Avalon és Barátai-hétbe (csupa ínyenc olasz hozzávalóval a pizzákon).
Az Avalon Park munkatársai tehát nem pihennek. A teljes csapat egyben, mindenki végez most minden munkát, amit csak adhatnak a Covid-árnyalta őszi-téli napok, hetek. Ezen a héten zajlik a Mikulás-házhozszállításuk is, és nem történt elírás: az ételek-italok mellett akár a Mikulás is házhoz érkezhet. Vagy az ő barátai, Elza hercegnőtől Batmanen át a nem is annyira undok Grincsig.
Az Avalon és Barátai menüsor kizárólag ezen a héten rendelhető, a részletes menüsor itt elérhető.
A "normál" házhoz szállítós menüsorhoz ide kell kattintani, a kedvezőbb árú ebédmenü pedig itt megtekinthető.
Avalon Park és Ristorante
Az Avalon és Barátai menü és a Mikulás-szolgáltatás után érdeklődni telefonon lehet: +36 46 200 245
Rendelésfelvétel a hét minden napján 11 és 21 óra között
Olvasson a Mikulás-hétről az Avalonban:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.