Hosszú idő után olyan nevekkel jelentkezik be a Séfasztal nevű sorozat, amelyekből három-négyre is felkapnánk a fejünket. Hát még nyolcra! Február 23-án egy igazán sokszínű csapat áll be a konyhába egy nagy, közös örömfőzés erejéig. Mondjuk a neveket ABC-rendben: Bicsár Attila, Kerekes Sándor, Mizsei János, Nyíri Szása, Pataki Ádám, Sárközi Ákos, Veszely Attila és Vomberg Frigyes.
A Séfasztal elnevezésű vacsoraest ötlete lassan tíz éve pattant ki Kerekes Sándor fejéből. Ezek soha nem szigorú tematika alapján összeverbuvált estek voltak: csak semmi stressz, jó ízek, nagy mosolyok, egyszóval jó hangulatú közös főzések a szakma jeleseivel.
Benne volt már a levegőben, hogy újra jelentkezik a Séfasztal, hiszen Kerekes Sándor tavaly ősszel saját éttermet nyitott társával, Deli Jánossal. Ideje volt már a Glédában is megteríteni a séfek asztalát!
A “21. századi vendéglőként” aposztrofált étteremben most a gasztronómia olyan távolabbi szegleteiből érkező séfek fognak együtt alkotni, mint a progresszív konyhájáról ismert Mizsei János, a tányérokba is festményeket álmodó Sárközi Ákos, a stílusosan kecsegével és kaviárral érkező Nyíri Szása, az utóbbi években coach-ként működő Vomberg Frigyes, a könnyedebb fogások iránti nyitottságát ebben a menüsorban is felvillantó Bicsár Attila, a magyar cukrászok talán leghíresebbje, Pataki Ádám, valamint Veszely Attila mestercukrász és “csokoládéakadémikus”.
A 2019. február 23-ai Séfasztal menüsora:
—————————————–
Üdvözlőfalat: Zalaszentgróti csigabuche // Lancelot-Pienne Table Round Champagne // séf: Kerekes Sándor – Gléda Vendéglő
—————————————–
Nyúlmáj birsalmával és sóskával // Benedek Péter Hárslevelű 2017. // séf: Mizsei János – MÁK
—————————————–
Fácán erőleves zöldségekkel // ’40 csepp tokaji száraz szamorodni’ – Fanni kertje, Örökség, 2001. // séf: Kerekes Sándor – Gléda Vendéglő
—————————————–
Káposztás kecsege kaviárral // Sabar Kéknyelű 2017. // séf: Nyíri Szása – Arany Kaviár Étterem
—————————————–
Pájsli rántott borjúnyelvvel // Loimer Lois Grüner Velteliner 2017. ‘FRÖCCS’ // séf: Vomberg Frigyes
—————————————–
Gyömbéres céklasaláta, áfonyával, gombákkal // Sebestyén Kadarka 2017. // séf: Bicsár Attila – Traktor Farmfood Restaurant, Sauska48
—————————————–
Őzgerinc túróhabbal, kakukkfüves jus-vel // Balla Géza Cabernet Franc Sziklabor 2015. // séf: Sárközy Ákos – Borkonyha, Textura Étterem
—————————————–
Elődesszert: Libamáj, salotta hagyma, bonbon // Béres Szőlőbirtok 5 puttonyos Aszú 2011. // cukrász:: Veszely Attila, Csokoládé Akadémia
—————————————–
Rigó Jancsi cigánymeggyel // Brill cigánymeggy pálinka // cukrász: Pataki Ádám – Pataki Cukrászda
—————————————–
A vacsora ára: 30 000 Ft / fő, amely tartalmazza az étel és italsort, illetve korlátlan vízfogyasztást az este folyamán.
—————————————–
Résztvevők:
Bicsár Attila – Traktor Farmfood Restaurant, Sauska48
Kerekes Sándor – Gléda Vendéglő, Őshonos Delikát
Mizsei János – MÁK
Nyíri Szása – Arany Kaviár Étterem
Pataki Ádám – Pataki Cukrászda
Sárközi Ákos – Borkonyha & Textura Étterem
Veszely Attila – Csokoládé Akadémia
Vomberg Frigyes
Benne volt már a levegőben, hogy újra jelentkezik a Séfasztal, hiszen Kerekes Sándor tavaly ősszel saját éttermet nyitott társával, Deli Jánossal. Ideje volt már a Glédában is megteríteni a séfek asztalát!
A “21. századi vendéglőként” aposztrofált étteremben most a gasztronómia olyan távolabbi szegleteiből érkező séfek fognak együtt alkotni, mint a progresszív konyhájáról ismert Mizsei János, a tányérokba is festményeket álmodó Sárközi Ákos, a stílusosan kecsegével és kaviárral érkező Nyíri Szása, az utóbbi években coach-ként működő Vomberg Frigyes, a könnyedebb fogások iránti nyitottságát ebben a menüsorban is felvillantó Bicsár Attila, a magyar cukrászok talán leghíresebbje, Pataki Ádám, valamint Veszely Attila mestercukrász és “csokoládéakadémikus”.
A 2019. február 23-ai Séfasztal menüsora:
—————————————–
Üdvözlőfalat: Zalaszentgróti csigabuche // Lancelot-Pienne Table Round Champagne // séf: Kerekes Sándor – Gléda Vendéglő
—————————————–
Nyúlmáj birsalmával és sóskával // Benedek Péter Hárslevelű 2017. // séf: Mizsei János – MÁK
—————————————–
Fácán erőleves zöldségekkel // ’40 csepp tokaji száraz szamorodni’ – Fanni kertje, Örökség, 2001. // séf: Kerekes Sándor – Gléda Vendéglő
—————————————–
Káposztás kecsege kaviárral // Sabar Kéknyelű 2017. // séf: Nyíri Szása – Arany Kaviár Étterem
—————————————–
Pájsli rántott borjúnyelvvel // Loimer Lois Grüner Velteliner 2017. ‘FRÖCCS’ // séf: Vomberg Frigyes
—————————————–
Gyömbéres céklasaláta, áfonyával, gombákkal // Sebestyén Kadarka 2017. // séf: Bicsár Attila – Traktor Farmfood Restaurant, Sauska48
—————————————–
Őzgerinc túróhabbal, kakukkfüves jus-vel // Balla Géza Cabernet Franc Sziklabor 2015. // séf: Sárközy Ákos – Borkonyha, Textura Étterem
—————————————–
Elődesszert: Libamáj, salotta hagyma, bonbon // Béres Szőlőbirtok 5 puttonyos Aszú 2011. // cukrász:: Veszely Attila, Csokoládé Akadémia
—————————————–
Rigó Jancsi cigánymeggyel // Brill cigánymeggy pálinka // cukrász: Pataki Ádám – Pataki Cukrászda
—————————————–
A vacsora ára: 30 000 Ft / fő, amely tartalmazza az étel és italsort, illetve korlátlan vízfogyasztást az este folyamán.
—————————————–
Résztvevők:
Bicsár Attila – Traktor Farmfood Restaurant, Sauska48
Kerekes Sándor – Gléda Vendéglő, Őshonos Delikát
Mizsei János – MÁK
Nyíri Szása – Arany Kaviár Étterem
Pataki Ádám – Pataki Cukrászda
Sárközi Ákos – Borkonyha & Textura Étterem
Veszely Attila – Csokoládé Akadémia
Vomberg Frigyes
További közreműködők:
Deli János, Gléda Vendéglő, tulajdonos, házigazda
Petzold Attila, Brill Pálinkaház, sommelier
Tüü Péter, Arany Kaviár Étterem, sommelier
Pintér Árpád, Pixeltaster, fotós
A vacsora Facebook-eseménye itt elérhető.