Hirdetés
Hirdetés

Rosenstein Tibor három sör-arca: szó szerint új arc(ulat)ot kaptak Rosensteinék sörei

2022. július 3.
Szeretnivaló sörgrimaszok.
Hirdetés

Magyarország talán leghíresebb – és méltán leghíresebb – vendéglős dinasztiája a Rosenstein-család. Dúlhat válság, pandémia, élelmiszerárrobbanás, munkaerőhiány, vagy kerítheti körbe éttermüket akár építkezés is, mindig megtalálják őket a vendégeik.

Az immár három generáció alkotta dolgos vendéglátócsalád évről évre új termékekkel vagy éppen őrületekkel rukkol elő.

Nem hiányzik belőlük ugyanis a humor sem, ők nem azok a mereven pózoló éttermesek.

Készítettek már mókás és megható fotókat is, és mindig van egy kis újító kedv bennük. Így volt ez a járvány legsötétebb hónapjaiban is, amikor kijátszva-rájátszva az országos éttermi korlátozásokra, autós drive-thru-t nyitottak pár napra – óriási sikerrel, és a Gourmet Fesztiválokon is mindig mutatnak egy kis Rosenstein-fricskát.

Mindeközben lassan, de biztosan bővül a Rosenstein deli, a család saját ínyenctermékeivel. A kisüzemi sörök már évek óta a kínálat részét képezik, de idén úgy döntöttek, hogy az üveges kiszerelésről fémdobozosra váltanak. A három élénk, vidám szín három sörkészítési metódust, így értelemszerűen három ízvilágot takar. A söröket a MONYO-s fiúk készítik Rosensteinék ízlelése és ötletelései alapján.

A három kóser, szűretlen sör közül a legcsajosabb a meggy ALE komló és árpamaláta alapokon 4,3%-os erősséggel. 4,8%-os a belga stílusban megalkotott búzasör koriandermagon és narancshéjon; a 6,5-ös IPA-t pedig KIPA-nak nevezték el.

Ami pedig minden sör-tényen túlmutat, az a család feje, Rosenstein Tibor. Ez esetben szó szerint is az ő feje mutat utat a háromféle komlós-árpamalátás nedűhöz: a kortyok utáni pillanatokat hivatottak megörökíteni a dobozok címkéi. A meggyesen csillan a szem, a búzasör egy jellegzetes Rosenstein-arc (Robitól is ismerős), az IPA pedig a nagymosoly. Sörözni (is) csak stílusosan, na.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram