Hirdetés
Hirdetés

Rosenstein Tibor, a rajzfilmhős: Így lepte meg születésnapjára családja a legendás vendéglőst

SZERZŐ: DiningGuide
2022. április 11.
Rosensteinék titkos receptjét sok vendéglős szeretné tudni Magyarországon. A nagy „titok" minden bizonnyal itt van, a szemünk előtt: ahogyan főznek, dolgoznak, élnek és szeretik egymást.
Hirdetés

A nyitóképen Nagy Balázs képe szerepel a 2016-os Dining Guide Gáláról.

Szinte minden nap találkoznak és többgenerációs családi házban is élnek. Olyan gyakran találkoznak, amit manapság csak kevés család mondhat el magáról. Rosenstein Robinak mégis volt gondja arra is, hogy hónapokkal az ünnep előtt elkezdje előkészíteni a születésnapi meglepetést: egy minianimációs-sorozatot édesapjával. (A videó alább látható.)

A kisfilmek főszereplője Rosenstein Tibor, és mindegyik egy kis gegre épül, az első publikált videóban a jóféle magyar pálinka és a pirosodó orcákkal. Rosensteinéknek van is kötődése a pálinkákhoz, a Rosenstein Csemegék között kapható is többféle gyümölcspárlat.

Rosenstein Timi és Robi négy gyermeke és a Rosenstein-tészták

A vendéglős család két generációja vesz részt az étterem hétköznapjaiban, Robi kreatív séf és szakmai vezető. Felesége, Rosenstein Timi cukrász és a piték nagymestere. Arról, hogy a legkisebbek közül vajon ki választja majd ezt a szakmát, így mesélt Robi:

„Valamelyik gyerekemnek vendéglátósnak kell lennie, én nagyon szeretném. Ez egy annyira kreatív szakma, annyira sok lehetőség van benne... Valószínűleg nem lesz gond az utánpótlással, és nem csak a nagy számok törvénye miatt" – fogalmazott szellemesen, hiszen négy gyermeket nevelnek feleségével.

„Mira, a kamaszlányom már tud bánni a nagykéssel, apu megtanította. Volt anno egy konyhakiállítás, és az akkor még sokkal kisebb Mira felment a színpadra. Az első sorokban ülő nénik teljesen rosszul lettek, és követelték, hogy valaki vegye el a kést az akkor még csak hatéves kislánytól."
„Elolvadok tőlük" – vette át a szót a nagypapa, Rosenstein Tibor. „Mirának mpndtam még kiskorában, hogy Miruka, itt egy nap majd te leszel a főnök, mire ő:

Papa, én erre készülök. Kell ennél több?" – tette fel a kérdést a nagypapa.

Születésnapból még biztosan kell több. Boldog születésnapot kívánunk a 79. éves Rosenstein apukának és nagypapának, Rosenstein Tibornak!

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram