Hirdetés
Hirdetés

A Rosenstein körberepít a világ körül, de van a tarsolyában egy Irma néni is!

SZERZŐ: Lami Juli
2017. május 17.
Megmutatjuk, mivel készül a Rosenstein Vendéglő az idei Gourmet fesztiválra.
Hirdetés

Rosensteinék minden évben kitalálnak valami tematikát a Gourmet fesztiválra, tavaly a huszadik születésnap volt a fő hívószó, de volt már New York tematikájú, vagy Rosenstein Farmos évük is. Idén ez a hívószó nem más, mint az utazás, így lett a dologból "Tokiótól Kanizsáig – Rosensteinékkel a Föld körül". És hogy a világraszóló tematika milyen ételeket takar?
Itt van mindjárt egy japán ihletésű előétel, amely a "Nishi Az Abu 1514" névre hallgat, és házilag, nagyon rövid ideig füstölt kacsemellből, hideg buggyantott tojásból, házi teryakiból, valamint ráksziromból áll.
Arról már korábban is írtunk, hogy a Rosenstein család szoros barátságot kötött a kanizsai dödöllével, és hogy ennek lesz bizonyítéka a Gourmet Fesztiválon is. Ez pedig nem más, mint "A Masiniszta Álma" névre hallgató főétel, amelyben kiemelt szerepet játszik a kanizsai dödölle, a mangalicapofa, a mellékszerepekben pedig a fokhagymás jus-t és a kovászos uborkát csodálhatjuk. Az étel különben egyedi bádogtányérban kerül tálalásra, és ezt a tányért a vendégek haza is vihetik.
A "Rosentaco De Mexico" igencsak beszédes névvel bír. A taco épp nagy forradalmát éli az USÁ-ban, a bao után ez az új őrület, és elképesztő gourmet kreációk készülnek belőle. Bár ez nem az USA, itt is egy elképesztő gourmet kreáció várható, amely sóletből készült rizottóból, szaftos bárányhúsból, guacamoléból, cheddarból és zöldséges salsából áll.
A desszert francia ihletésű, és a buche de noel az alapja, csak épp itt a fatörzs flódnivá van átdolgozva. A flódi (és a sólet) állandó szereplő a Rosenstein repertoárban. Itt fontos megjegyezni, hogy az idei Goumet Fesztivál két főszereplője a mangalica és az eper, és míg a mangalica a dödölle mellett találta meg a helyét, addig az eper lekvár formájában nyűgöz majd le (ráadásul mákkal társítva) a desszertben.
Vasárnap különösen érdemes Rosensteinéket meglátogatni a fesztiválon, mert 1 órától övék a nagyszínpad, ahol kezdetét veszi az általunk Irma néni freestyle-nak elnevezett program, és kiderül, hogyan készül a kanizsai dödölle, és mit tud ehhez hozzáadni a család, beleértve persze a legkisebb Rosensteineket is.


A fotókat Balkányi László készítette. 
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram