Hirdetés
Hirdetés

Restart

SZERZŐ: DiningGuide
2015. június 22.
Amikor arról kéne beszélni, hogy megújultunk, remélhetőleg mindenki megelégedésére szolgál, amit lát, furcsa érzés tölti el a szerkesztőt.
Hirdetés

Beugrik az a nap, amikor felvetődött, hogy az egykori negyedéves kis print étteremkalauzt online formába kéne önteni és az Év Étterme Gála alá egy felületet tolni, létrehozni egy olyan oldalt, ami iránymutató szeretne lenni, ami igyekszik lefedni a hazai gasztronómiai színteret, aktuális híreket közöl itthonról, külföldről, fontos szereplőket mutat be, és nem utolsó sorban (sőt!) az éttermek teljesítményét értékeli. Nem ma volt. Képzelhetik, hogyha éjszakába nyúlóan vitatkoztunk olyan „apróságokon”, hogy az éttermi adatbázisban milyen jelzőket tegyünk bepipálhatóvá egy hely hangulatára szűrve, akkor mi történhetett, amikor ennél azért fajsúlyosabb dolgokról kellett dönteni: dizájnról, rovatokról, hangsúlyokról, tesztelési elvekről, menetrendről. A saját eszközeinkkel a Nagy Hazai Gasztroforradalomnak megágyazni.
Embert próbáló vállalás volt akkor is (NHG előtt), de talán még nagyobb ma. Sok esetben a saját magunk által felállított mércét sem feltétlenül sikerült átugrani, de mellettünk szóljon, hogy  egy idő után azon kaptuk magunkat, hogy már a tizenegyedszer Év Étterme Gálán hívjuk színpadra az éttermek képviselőit, a top helyek mellett népes street food csapat is kivonul, már harmadik alkalommal sörözünk közösen a Főzdefeszt csapattal, úgy, hogy előtte ötször a Hold utcai piacon Street Food Show-ztunk, Blogkóstolóztunk, a második étteremkalauzunkon vagyunk túl és a Toplista Gasztronómia magazinból is négyet írtunk meg. Közben folyamatosan pötyögtünk a diningguide.hu-n.

restart_gif

Miközben az általunk is kebelre ölelt NHG hangsúlyai ide-oda tevődtek, mi is éreztük az idő szorítását, elsősorban a honlap tekintetében. 2015 júniusának kellett eljönni, hogy minden összejöjjön, ami egy új ruhához kell. Amit látnak, messze nem a végleges állapot, de az irányt érzékelteti. Letisztultabb, jobban átlátható, reményeink szerint nem annyira elefántcsonttornyból magyarázó, sokkal több lendületre lehetőséget adó, a vizualitásra nagyobb hangsúlyt fektető. Legalábbis mi így látjuk, ez volt a szándék. A köntösbe új test bújik. Olyan, ami többet és gyakrabban beszél, hol lazábban, hol a szakzsargont használva, gyakran önirónikusan, de sosem hadonászik pedellusi pálcával és nem húz mások fejére bohócsipkát.
Többeknek biztos feltűnt, hogy kikerült az étteremkereső. Ideiglenes állapotról van szó és csak addig lesz így, amíg száz százalékosnak nem érezzük az újat. Ígérjük, nem fogunk a végtelenségig kotlani rajta. Praktikusabban és naprakészebben akarunk itt is visszatérni. A korábbi tartalmak is szépen-lassan felkerülnek majd, kis türelmet kérünk, hat évet kell újrapofozni. Az elmúlt két év már elérhető.
Reméljük továbbra is (és egyre többen) velünk tartanak.
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram