Rejtett luxus az esőerdő szélén - One&Only Nyungwe House

SZERZŐ: Király Márton
2022. december 18.
A Nyungwe House nyugalomról, luxusról és dzsungeltúrákról szól. 
Hirdetés

Ruanda fővárosától, Kigalitól ötórányi autóútra fekszik a Nyungwe Nemzeti Park határkerítése. Az egyetlen beléptetőponton átjutva még jó félórás autóúttal jutunk el az egykori táborhelyig, mely hosszú éveken át adott spártai, ám gyakorlatias otthont az esőerdőbe induló felfedezőknek, tudósoknak, kirándulóknak. 2017-ben azonban a helyzet megváltozott. A One&Only cégcsoport, mely luxuszállásokat üzemeltet világszerte megvásárolta a régi táborhelyet, hogy valami egészen különlegeset hozzon létre belőle.

Fotó: facebook/ One&Only Nyungwe House

A Nyungwe Nemzeti Park szélén, Ruanda délnyugati részén, a vadonban immár kifinomult szálláshely várja látogatóit. A csendes, visszafogott, de minden kényelemmel felszerelt, One&Only minőséget képviselő afrikai szálláshely különleges programok egész tárházát vonultatja fel. A festői környezetben lehetőség nyílik megfigyelni az őshonos vadvilágot, gyönyörködni az esőerdő ősi pompájában, de a hely tökéletesen alkalmas csendes elvonulásokra is, nagyszerű lokáció, ha valaki el kíván rejtőzni a világ elől.

A szállás

A szálláshely a Nyungwe-erdő nyugati szélén, a Burundi határ közelében, a Kivu-tó partján egy teaültetvény mellett található, rögös földúton vagy helikopterrel közelíthető meg. A Nyungwe House vörös tetőszerkezete gyakorlatilag az utolsó pillanatig láthatatlan marad, beleolvad a környezetébe. Az alacsony főépületet úgy tervezték, alakították át, hogy az esőerdőre nyíló kilátás maximálisan érvényesüljön minden szobából. Üvegfalak nyílnak a kinti világra, míg a sötét kőpadló, a sok bambusz és a művészien szétszórt gyertyák biztosítják az otthonos hangulatot. Az egész épületet a visszafogott, meghitt légkör járja át.

Fotó: facebook/ One&Only Nyungwe House

A hangulat

A One&Only az eredeti, Nyungwe Forest Lodge néven ismert ingatlant vette át, és továbbfejlesztette a saját stílusa szerint, minden épületnek új szerepet, stílust adott. A ginekre specializálódott bár a szavannák szafariházainak légkörét idézi, a szabadtéri terasz tökéletes hely az esti partihoz a tűzrakóhely körül. A szálláshelyre időnként helyi lakosok érkeznek, és zenés-táncos előadást tartanak a vendégeknek.

Fotó: facebook/ One&Only Nyungwe House

A wellnessrészleg nyugodt, a szabadban álló medencetérnél időnként majmok ugrándoznak a fák között, jógaterasz, edzőterem, személyre szabott kezelések, felfrissülés és kikapcsolódás várja a pihenni vágyókat.

Fotó: facebook/ One&Only Nyungwe House

A személyzet hihetetlen figyelmességgel és profizmussal végzi a dolgát, névről ismernek minden vendéget, megjegyzik azok kedvenc ételeit, italait, néha úgy fest, még a gondolataikat is előre kitalálják, mindent megtesznek azért, hogy a szerviz olajozottan, csendesen, tökéletesen működjön.

Fotó: facebook/ One&Only Nyungwe House

Apró, mégis pazar, rejtett kincs az őserdő mellett, talán így foglalható össze a Nyungwe House lényege.

A szobák

A 22 szoba a főépülettől távol, az esőerdő szélén, öt egységben helyezkedik el. Mindegyik erdőre néző erkéllyel, kényelmes, baldachinos ággyal, sötét bambuszpadlóval fogadja lakóit. A szobákban a légkondicionálás mellett fatüzelésű kályha is van, a nappali hőség, az esős időszakok hidege itt nem szegheti kedvét senkinek. A fürdőszobában mély kádak várnak, a házigazda pedig gondoskodik róla, hogy a fürdőszobaszekrény dugig legyen különleges fürdőolajokkal, krémekkel, testápolókkal és afrikai illóolajokkal.

Fotó: facebook/ One&Only Nyungwe House

A programok

Teaidőben minden szobába egy-egy frissen sült süteményekkel telerakott kosár érkezik, ha valakinek pedig kirándulni támad kedve a környéken, hátizsákot is biztosítanak, a szálláshely túravezetői pedig szívesen elkísérik a kirándulót. Az erdőben több mint 300 különböző őshonos madárfajjal találkozhatunk, csodálatos vad orchideák szegélyezik az ösvényeket. És, ha igazán nagy szerencsénk van, összefuthatunk az esőerdő legkülönlegesebb lakóival is.

Fotó: facebook/ One&Only Nyungwe House

Sokan kimondottan azért érkeznek a Nyungwe House-ba, hogy részt vegyenek a szálláshely által kínált programban, melynek során a közeli csimpánz- és gorillarezervátumokat is felkeresik, ahol testközelből, természetes élőhelyeiken figyelhetik meg a főemlősöket, anélkül, hogy megzavarnák őket. A Nyungwe House fontos támogatója a helyi biodiverzitást, a veszélyeztetett fajokat óvó Nemzeti Parknak.

Étel&Ital

A minőség a szálláshely által kínált gasztronómiában is igen magas szintű. A kiváló borospince több, komoly borgyűjteményből nem kihagyható tétel mellett, a dél-afrikai fajtákból mutat be impozáns választékot, de ha italról van szó, itt a tea a főszereplő. A teakóstoló szemináriumokon elmagyarázzák az erjesztési és szárítási folyamatot, valamint az teakóstolás apró finomságait. A közeli teaültetvényről igazán autentikus élmény érkezik  szálláshely falai közé.

Fotó: facebook/ One&Only Nyungwe House

Az ételeket nem étlapról kell választani; ehelyett Treasure Makwanise séf minden este valami újdonságot kínál, természetesen figyelembe véve a diétás igényeket is. Sok hozzávaló a konyhakertből érkezik, egyfajta garden-to-table filozófiát visz a konyha, afrikai ételek, fine dining csavarral. A ruandai hagyományos ételek, a közeli esőerdő gyümölcsei, a teaültetvény adta kincsek mind feltűnnek az egyes fogásokban.

Fotó: facebook/ One&Only Nyungwe House

Ha ebédünket éppen nem a pazar kilátással rendelkező nagyétkezőben kívánjuk eltölteni, természetesen arra is van lehetőség. A személyzet pazar piknikkosarakat készít össze kirándulni vágyó vendégeinek, jó idő esetén pedig az esőerdő, vagy éppen a környező hegyek lankái adnak otthont a fejedelmi reggeliknek, uzsonnáknak.

 

Fotó: facebook/ One&Only Nyungwe House

Forrásunk volt:

1

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram