55 egycsillagos, 15 (mínusz 1) kétcsillagos és 5 háromcsillagos étterem várja a Nagy Almában az ínyenceket.
Azonnal meg is magyarázzuk a mínusz egy éttermet: a négy új 2 Michelin-csillagos hely közül a Tetsu Basement lehúzta a rolót, mire lezárult a kiadvány összeállítása. Az éttermet nevezték egyébként a szaksajtóban "túlárazottnak és érdektelennek" is, a helyén Masa's Raw Bar néven nyitott új koncepcióval új hely, ugyanazokkal a tulajdonosokkal, nyers halakkal a fókuszban.
Az év elején elhunyt Joel Robuchon Le Grill de Joel Robuchon nevű étterme egy csillaggal kéredzkedett be a kalauzba, a L'Atelier nevezetű nagyobb étterme pedig az új kétcsillagosok között szerepel.
Míg New York tavaly 6 háromcsillagossal büszkélkedhetett, idénre csak 5 maradt: az Upper West Side-i Jean Georges, Jean Georges Vongerichten birodalma veszített egy csillagot. A többi szereplő azonos a listán, vagyis továbbra is a Chef’s Table AT Brooklyn Fare, az Eleven Madison Park, a Le Bernardin, a Masa és a Per Se jelentik a csúcsot a Michelin inspektorai szerint.
Íme, alább mutatunk tányérokat az újonnan igazolt kétcsillagosokból, a Gabriel Kruther, az Ichimura at Uchu és a L’Atelier de Joel Robuchon éttermekből.
https://www.instagram.com/p/BVkjjo-Aq8H/
https://www.instagram.com/p/Bp2jBiOHe0J/
https://www.instagram.com/p/Bj5iXgZghjO/
3 csillagosok
Chef’s Table AT Brooklyn Fare
Eleven Madison Park
Le Bernardin
Masa
Per Se
2 csillagosok
Aquavit
Aska
Atera
Blanca
Daniel
Gabriel Kreuther (ÚJ)
Ichimura at Uchu (ÚJ)
Jean-Georges
Jungsik
Ko
L’Atelier de Joel Robuchon (ÚJ)
Marea
The Modern
Sushi Ginza Onodera
Tetsu Basement (BEZÁRT)
1 csillagosok