Hozzávalók 2 személyre:
- 6 darab argentin vörösrák fejjel, farokkal
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál zellerszár
- 1 szál sárgarépa
- 1 dl rozé
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 evőkanál mascarpone
- 1 szál vörös chili
- 1 kiskanál kurkuma
- 1 kiskanál koriandermag mozsárban összetörve
- 1 kiskanál római kömény
- 1 marék rukkola
- 750 g tagliatelle tészta
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Egy edényben kis olívaolajon megpirítjuk a rákokat, majd kivesszük az edényből, megpucoljuk. A fejét és a farkát, illetve a páncélját visszatesszük az edénybe. Rádobjuk a hagymát, fokhagymát és megdinszteljük. Ezt követően felöntjük borral, majd amikor elfőtt az alkohol, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a répát, szárzellert és a fűszereket. Felöntjük a vízzel, belenyomkodjuk az ízanyagokat a rák fejéből, ezt követően pedig fél órán át főzzük. Leszűrjük, majd a leszűrt lét a zöldségekkel és mascarponéval turmixoljuk, így készül el a szószunk. A főtt tésztát beleforgatjuk a szószba, beledaraboljuk a rákot, illetve tálaláskor hozzáadjuk a rukkolát. Lehetőség szerint egy rákot grillezhetünk, majd egészben az elkészült ételhez adhatjuk.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.