Hirdetés
Hirdetés

Rákszószos tagliatelle argentin vörösrákkal Árkosi Erikától

2025. február 12.

A lábát a szigligeti várudvarban is megvető Pura Vida séfje, Árkosi Erika a mediterrán konyha szerelmese, így az étlapra gyakran tervez olyan fogásokat, amelyekben visszaköszönnek a tenger gyümölcsei. Ezúttal egy rákszószos tagliatelle receptjét osztotta meg, ami egy kis nyári hangulatot csempészhet a téli hétköznapokba. 

 

Hirdetés

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 darab argentin vörösrák fejjel, farokkal
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál zellerszár
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 dl rozé
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 1 szál vörös chili
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 1 kiskanál koriandermag mozsárban összetörve
  • 1 kiskanál római kömény
  • 1 marék rukkola
  • 750 g tagliatelle tészta 
  • olívaolaj 
  • só 
  • bors

Elkészítés: 

Egy edényben kis olívaolajon megpirítjuk a rákokat, majd kivesszük az edényből, megpucoljuk. A fejét és a farkát, illetve a páncélját visszatesszük az edénybe. Rádobjuk a hagymát, fokhagymát és megdinszteljük. Ezt követően felöntjük borral, majd amikor elfőtt az alkohol, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a répát, szárzellert és a fűszereket. Felöntjük a vízzel, belenyomkodjuk az ízanyagokat a rák fejéből, ezt követően pedig fél órán át főzzük. Leszűrjük, majd a leszűrt lét a zöldségekkel és mascarponéval turmixoljuk, így készül el a szószunk. A főtt tésztát beleforgatjuk a szószba, beledaraboljuk a rákot, illetve tálaláskor hozzáadjuk a rukkolát. Lehetőség szerint egy rákot grillezhetünk, majd egészben az elkészült ételhez adhatjuk.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram