Hirdetés
Hirdetés

Ráérős reggelik a legjobbaktól – Dining Guide TOP 8 reggeliző Budapesten

SZERZŐ: DiningGuide
2022. február 11.
a TOP100 rovat
támogatója
Nr. 1: Déryné A budai oldal egyik legbudaibb intézménye a Krisztinaváros Dérynéje, ami Kovács Kristóf alapító és tulajdonos jóvoltából luxus óraműként működik: a foglalási rendszertől a pékségen át a privát vacsorákig. 2020-ban egy minden négyzetcentiméterre kiterjedő átalakításon esett át a belső tér, amely – ha lehet – még stílusosabbá vált. Az intézmény kiemelkedő aktivitást mutatott […]
Hirdetés

Nr. 1: Déryné

A budai oldal egyik legbudaibb intézménye a Krisztinaváros Dérynéje, ami Kovács Kristóf alapító és tulajdonos jóvoltából luxus óraműként működik: a foglalási rendszertől a pékségen át a privát vacsorákig. 2020-ban egy minden négyzetcentiméterre kiterjedő átalakításon esett át a belső tér, amely – ha lehet – még stílusosabbá vált. Az intézmény kiemelkedő aktivitást mutatott az étteremzárások alatt is, visszatértekor pedig étlapon maradtak az olyan bisztróklasszikusok, mint a hagymaleves, a ragacsos kacsa konfit vagy a ház kedvenc túrógombóca. A reggeli és a brunch valódi ünnep a Dérynében, de a bárélet is figyelemreméltó. Az ördög a részletekben rejlik, és ebben a bisztróban bizony kimunkáltak ezek a részletek.

Budapest I. kerület, Krisztina tér 3.
Déryné weboldal

Fotó: Déryné

Egész héten, egész nap: À la Maison

A hét minden napján brunch-olhatunk az À la Maisonban. A világos, tágas, kétszintes belső teret a pandémia óta már terasz is kiegészíti. A pesti és budai egység közös új séfje, Csató Dávid séf pedig átláthatóbbá tette az angolszász stílusú reggelik kínálatát. A klasszikusok tiszteletben tartásával a Benedict-tojás angol muffinnal készül, kiemelt szerepet kapnak az amerikai kedvencek (avokádó toast és Buddha-bowlok), minden fogást kérhetünk extrákkal, a tojásételeket mintegy 18-féle feltéttel, és olyan trendi összeállítások is megjelentek az étlapon, mint a kenyér helyett édesburgonya alapú toast. Az À la Maison igazi brunch-étterem reggeltől délutánig való nyitvatartással.

Budapest V. kerület Szervita tér 3. és XII. kerület, Apor Vilmos tér 11., Hegyvidék Bevásárlóközpont
À la Maison weboldal

Pillanat a pesti étteremből / Fotó: Á la Maison Grand

Kásakirályság: Fagel by Artizán

A népszerű Artizán Pékség az országban teljesen egyedi reggelizőkoncepcióval állt elő 2019-ben, és egészen konkrétan a zabkása köré építette fel a Fagel by Artizán kis üzletét. A manapság egyre népszerűbb, rostgazdag, laktató és egészséges kásaféle édesen, gyümölcsökkel és magvakkal pakolva már ismert, de náluk akár sós változatban is megkóstolhatjuk az egyedien megálmodott zabreggeliket. Újításuk a rizskása, ami azokat is meggyőzheti, akik nem rajonganak a zabért. Ezek a tálak nyáron hidegen hűsítőek lehetnek, akár egy fagylaltkehely, csak egészségtudatosabb kivitelben.

Budapest V. kerület, Hold utca 3.
Fagel by Artizán weboldal

 

Nyüzsgő kávéházas hangulat: Két Szerecsen

2020-ban az Év szerethető éttermévé választottuk a Nagymező utcai Két Szerecsent, amely valódi intézménnyé lett az immár több mint 20 év alatt. Nincs az a belvárosi zsongást, színházi életet, kávét és házias falatokat kedvelő vendég, aki ne fordult volna meg náluk egy reggelire, üzleti megbeszélésre, ráérős ebédre, romantikus koccintásra. Lefedik az egész napot, megbízható kaméleonként működnek. Legkedveltebb fogásaikat egy történetmesélő recepteskönyvben is összeszedték. Reggeliik nemzetekre reagálnak (pl. bécsi, angol, francia), változatos ételkínálatuk gyakran szezonális fogásokkal bővül, időről időre megújul.

Budapest VI. kerület, Nagymező utca 14.
Két Szerecsen weboldal

Fotó: Két Szerecsen

Kollázs Brasserie&Bar

A Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest egyik legimpozánsabb épületében üzemel, két olyan stílusos hellyel, mint a Kollázs Brasserie&Bar és a 2020-ban megvalósult Múzsa. A ház executive chefje Győrffy Árpád, aki ezzel az első magyar executive a szállodalánc életében. A Kollázs nemzetközi brasserie stílust visz: ez az étteremtípus már rég nem csak a frankofón országok kiváltsága. Menyhárt Attila executive pastry chef cukrászata emel a téten: külön desszertlapokról válogathatnak a vendégek. Népszerűek a reggeliik, ebédidőben és vacsorák alkalmával a brasserie-k legjavát kínálják, josper grillen készült ételekkel, egész Dinner de la Rotisserie nyárson készült fogásokkal.

Budapest V. kerület, Széchenyi István tér 5–6.
Kollázs Brasserie&Bar weboldal

Fotó: KOLLÁZS Brasseri & Bar

Kuglóf Bisztró, ahol sütizni is kell

A Piarista közben található hely tulajdonosa és cukrászatának vezetője, Kovács Dóra multifunkcionális teret hozott létre. A Kuglóf egyben pékség, reggelizőhely, kávézó, szendvicsező, ami már hosszú évek óta stabil minőséggel várja a lassan reggelizőket, kiváló kávéra vágyókat, akik nem tudnak lemondani a Gellért-hegyre néző panorámáról és a sokszínű választékról sem. Ki az angol reggelit, ki a croissant szendvicseket preferálja, de az ebédmenü is tartogat szezonális meglepetéseket. Tortarendelést is felvesznek.

Budapest VI. kerület, Piarista köz 1.
Kuglóf Bisztró weboldal

Fotó: Kuglóf Bisztró

Villa Bagatelle

A XII. kerület egyik gyöngyszeme, gyönyörű kerttel, terasszal, bel­térrel, rendezvényteremmel. Népszerű napközbeni találkozóhely, legyen az villásreggeli (melyet egész nap kérhetünk, külön aján­lott az Eggs Bagatelle), ebéd vagy sütizéssel egybekötött kávézás. Áthatja egyfajta könnyed, franciás báj, a kellem mellett azonban nagy hangsúlyt fektetnek a konyhára is. A villa alsó részében mű­ködik a kiváló Brótpékség, ahol a búzán kívül tönkölyből, rozsból is sütnek kovászos kenyeret, a spontán érésű feketeszezámos-olí­vás kenyerük emlékezetes. Olyan hazai éttermi klasszikusokat ké­szítenek el kiváló alapanyagokból, mint a brassói aprópecsenye (sertésszűzből) vagy a Cordon Bleu (Serrano-sonkával, barnava­jas burgonyapürével). Francia stílusú cukrászatuk is méltán köz­kedvelt.

Budapest VI. kerület, Németvölgyi út 17.
Villa Bagatelle weboldal

Villa Bagatelle brunch 2020-ból

 

 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram