Hirdetés
Hirdetés

Folytassa Jamie nélkül! Pub nyílik Jamie Oliver zászlóshajónak számító étterme helyén

SZERZŐ: DiningGuide
2019. november 20.
Nagy közhely a gasztronómiában a "zászlóshajó étterem" kifejezés. Márpedig Jamie Oliver étterembirodalmában a Fifteen in Shoreditch pontosan ezt a szerepet töltötte be. Egy tipikus kelet-londoni pub nyílik a helyén.
Hirdetés

Negyvenháromnál tartott a Jamie Oliverhez köthető, Nagy-Britanniában üzemeltetett éttermek száma, amikor publikusan is láthatóvá vált az elindulás a lejtőn. Cégen belül nyilván évek óta tudhatóak voltak a financiális és szervezeti gondok, de kívülről nagyon sokáig semmi sem látszik mindebből. 2017-tel kezdődően, az első szakaszban hat étterem zárt be, 2018-ban ezt követően 12 újabb vendéglátóhely jelentett csődöt, míg idén májusban teljes krach-t jelentett a túlzás nélkül birodalomnak nevezhető cégcsoport.

Bár a külföldi, liszensz-alapon működő egységeket nem érinti a probléma, sokakat megérintett, hogy éppen a céges bázisként tekintett Fifteen in Shoreditch helyén nyílik – na mi? Egy szimpla pub, a Barworks cégcsoport működtetésében. Itthon némi honosítással nevezhetnénk akár jobb kocsmának is. Semmi nincs ebben, nyílhatna az üzlethelyiségben bármi, amibe víziót és pénzt invesztál bárki, mégis van egy kis nehezen megfogható plusz ebben az egyszerű tényben.

Hirdetés

Jamie Oliver kvalitásaihoz televíziós showmanként, szakácskönyv-bestsellerszerzőként és úgy általában – és határozottan jó értelemben véve – eladható figuraként nem férhet kétség. Merjük állítani, hogy az idén tavasszal deklarált tényeket követően tömegek drukkolnak neki: úgy legyen képes továbblépni, hogy a jövőben a lehető leginkább sikeresen hasznosítsa tehetségét.

A sztárszakács jelezte, hogy az eddig a Fifteen in Shoreditch-ben működött céges továbbképző központot, sőt magát a szeretett éttermet is szeretnék új helyen és új formában továbbvinni. Ez volt ugyanis sok-sok étterme közül az, amely több mint másfél évtizede a hátrányos szociális helyzetű, munkanélküli fiatalok számára jelentett lehetőséget arra, hogy kitanuljanak egy szakmát, és ezzel munkalehetőséghez jussanak. Mindezt egy óriási sikerrel vetített tévéműsor kísérte, emlékezhetünk rá sokan, ez volt a Jamie's Chef: Cutting the Apron Strings, avagy magyar nyelven a Folytassa Jamie nélkül!

Hajrá, Jamie!

Olvassa el ezt is!
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram