Hermé Marrákesből, Marokkóból, egyenesen a La Mamounia komplexumból jelentkezik, annak apropóján, hogy a szálloda és a benne található éttermek újranyitnak.
A cukrászlegenda különösen a Salon de Thé par Pierre Hermé és a Le Menzeh egységekben érdekelt. A nyitásra találta ki a Pain Perdu Jardin de l'Atlas receptúrát, ami egy amolyan édes bundáskenyérként értelmezhető desszert, marokkói ízvilágra hangolva.
A 30-35 perces főzéshez természetesen előre megadták a hozzávalókat, hogy szimultán tudjuk követni Hermé műveleteit.
Pain Perdu Jardin de l'Atlas
- szerezzünk be egy kalácsot vagy egy kockább formájú kenyeret
Eggnog narancsvirágvízzel:
- 400 g zsíros tejföl
- 80 g tojássárgája (kb 4 darab)
- 30 g barna nádcukor
- 6/8 g narancsvirágvíz
- egy fél narancs reszelt héja
A sütéshez:
- 240 g porcukor
- 20 g puha vaj
Narancs-citrom:
- 8 narancs
- 4 citrom
- 60 g méz
- 100 g víz
Narancs és citrom "saláta" mézzel:
- a lecsepedtetett és darabokra vágott citrusok
- 50 g méz
- 10 g narancsvirágvíz
A pontos elkészítés menetét Hermére bízzuk, aki pontban 6-kor jelentkezik be az Instagram Live-ra.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.