Hirdetés
Hirdetés

Profi karácsonyi menü otthon

2016. december 16.
Az év utolsó heteiben rohanunk, szervezünk, ajándékot vásárolunk, és fejben az ünnepi menüt próbáljuk összeállítani, a bevásárlólista egyre bővül. Van akit mindez inspirál, szinte szárnyal az ünnepi készülődés közepette, de van akinek roppant nyomasztó az a tudat, hogy hosszú órákig a konyha lesz a terepe az utolsó napokban, mire lakomát varázsol az asztalra. Ha az utóbbi csoportot erősítjük, választhatjuk azt a megoldást is, hogy hátradőlve forralt borozunk a családdal, és a többit a profikra bízzuk.
Hirdetés

Akkor sem kell mellőznünk a kedvenc éttermünk, vagy a profi szakácsok finomságait, ha nincs lehetőségünk a családdal étteremben ebédelni, vacsorázni az karácsonyi ünnepekben. A legtöbb étterem kínál elvitelre menüsort. Mi most a budapesti kínálatból válogattunk.
Rosenstein Vendéglő
Évek óta hagyomány, hogy a Rosenstein Vendéglő is előrukkol rendelhető karácsonyi menüsorral. Idén a hideg vegyes ízelítő hideg libamájat zsírjában, libatöpörtyűt és zsidótojást tartalmaz. A hagyományos halászlé és töltött káposzta mellett kocsonyát is választhatunk, sertésből, halból vagy libából. A sólet természetesen nem maradhat ki a kínálatukból, de a sültek, köretek mellett desszertként bejgli és flódni zárja a sort. Fontos, az előrelátóak már az újévi korhelylevest is megrendelhetik, sőt, a malacsült és lencse is mehet a listához.
Rendelést telefon adhatunk le, az finomságokkal megrakott csomagokat december 23-án és 24-én a Mosonyi utcában vehetjük át.
Bővebb információ: https://www.facebook.com/rosensteinpest
Larus Étterem
A budai oldalon élők sem maradnak karácsonyi menü nélkül. A Larus Étterem menüjét Várvizi Péter chef állította össze, és ha tőlük rendelünk, konyhakészen szállíthatjuk haza december 24-én, ám ehhez legkésőbb 2 nappal korábban véglegesítenünk kell a megrendelést.
A menüsorban itt is szerepel kocsonya paprika szórással és citrommal tálalva, nem maradhatot le a halászlé sem, ami náluk bajai, gyufatésztával. Aki a szárnyasokat kedveli, rendelhet libamáj terrinet porto-s meggyel és házi mandulás kaláccsal. De van lazac, kacsacomb, barna sörrel pácolt malaccsülök is a választékban. Természetesen flódni itt sem hiányzik a kínálatból, de a meggyes csokitorta és narancsos valrhona csokoládé torta a krémesebb desszertek kedvelőnek kedvez.
A Larus Étteremben az online felületen nagyon gyorsan és egyszerűen lebonyolíthatjuk a rendelést.
Ha több információra lenne szükségünk: http://larusetterem.hu/elvitelesetelek
Intercontinental – Corso Étterem
Tradícionális magyar karácsonyi ételeket kínál a Corso Étterem, akár csomagban is, rendelésre. A négyfogásos menüt minimum két főre rendelhetjük, átvenni a Corso Étteremben lehet. Persze a lényeget se felejtjük ki, egy kis ízelítő a kínálatból: magyaros halászlé, rántott balatoni fogas burgonyasalátával, töltött káposzta és desszertként mákos és diós bejgli.
Egész decemberben szerepel a kínálatukban egészben sült töltött pulyka vagy liba is, ezt a karácsonyi menüsortól függetlenül is rendelhetjük. A csomag mellé grátisz választhatunk egy üveg bort is.
A weboldalon a kínálatról és a rendelés menetéről bővebben is találunk információt: http://budapest.intercontinental.com/hu/unnepi-idoszak
 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram