Hirdetés
Hirdetés

Porig égett egy Michelin-csillagos étterem

SZERZŐ: DiningGuide
2021. november 28.
Kigyulladt egy 1300-as években épített egykori fogadó, ma Michelin-csillagos étterem. A nádtető kapott lángra, az épület teljesen használhatatlan.
Hirdetés

A nagy-britanniai Harome egy kis falu Észak-Yorkshire Ryedale kerületében. A középkorban épített Star Inn at Harome fogadó nádfedelének kigyulladása után gyorsan terjedtek a lángok. A tűzvész legnehezebb pillanataiban összesen kilenc tűzoltóautó és 45 tűzoltó dolgozott a lángok leküzdésén.

Sajnálatos módon nem lehetett megakadályozni, hogy az étterem és a pub helyiségei is lángra kapjanak, így a leégett épület földszinti falszerkezete áll csak (maradványokban), az egykori fogadó pedig tető nélkül maradt.

Andrew Pern séf elmondta, hogy a nádtető „tökéletes" tüzelőanyag volt a tűz számára, és az épületnek „esélye sem volt", miután a tűz terjedni kezdett.

A BBC Radio Yorknak adott nyilatkozatában Andrew Pern kiemelte, hogy a Star Inn személyzete rendkívül gyorsan reagált. A séf méltatta az ott dolgozókat, amiért erőfeszítéseket tettek a tűz megfékezésére, miközben a tűzoltók segítségére vártak. „Először csak parázslott a tűz, de a személyzet nagyszerű munkát végzett" - számolt be a séf. „Előkapták az összes tűzoltókészüléket, a pincéből egy tömlővezetéket hoztak fel, és maguk is elképesztő munkát végeztek el a tűzoltásban" - nyilatkozta Andrew Pern.

A tűzesetben senki nem sérült meg.

„A Star Inn jelenleg zárva van, miután a 2021. november 24-i nagy tűzvész elpusztította a szép, régi nádfedeles éttermünket és pubunkat. Hamarosan takarítási munkálatokba kezdünk, és kidolgozzuk a létesítményeink fokozatos újranyitásához szükséges menetrendet" – közölte a Star Inn at Harome vezetősége, biztosítva az éttermi utalványokkal rendelkező vendégeket, hogy nem vesztek el a megvásárolt, illetve ajándékba kapott étkezéseik, és 12 hónappal meghosszabbították azok érvényességét.

Az étterem optimista bejelentése szerint 2022 januárjáig biztosan zárva tartanak, és amint tudnak, visszatérnek.

Az étkezőhelyiség a tűzvész előtt / Forrás: www.thestaratharome.co.uk

Forrásaink: 1, 2, 3

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram