Pompa a téglafal mögött - 11 Cadogan Gardens

SZERZŐ: Király Márton
2023. április 30.
a Château rovat
támogatója a
A könyvtár plüssfoteleiben pihenés és az impozáns gyűjtemény megtekintése remek program önmagában is, ha esős időben nincs kedvünk kimerészkedni a fővárosba.Ha pedig a szép időben sétálni támadna kedvünk a kertek, melyről a Cadogan Gardens is kapta a nevét mindig nyitva állnak.
Hirdetés

Északra a Temzétől

A Temze északi partján, London lüktető szívétől éppen kényelmes távolságra állnak Chelsea takaros téglaházai. A jellegzetesen angol utcák hangulata számos írót megihletett már. Olyan érzésünk  támad Chelsea utcáit járva, mintha a következő sarkon rögtön belefuthatnánk Arthur Ransome vagy éppen P.G. Wodehouse hőseibe.

Fotó: facebook.com / 11 Cadogan Gardens

A belváros zaja ide már nem hallatszik el, a vörös téglafalak csak néha verik vissza az elsuhanó luxusautók motorjának duruzsolását. Ez a Bentley-k és Rolls Royce-ok hazája és a kerület legmélyén, a Cadogan Gardens nevű bonyolult utcahálózatban találjuk Château-sorozatunk következő állomását.

A városrészben terek, utcák, történelmi sétautak mára oly mértékben összefonódtak, hogy a házszámozás körüli káoszban csak a helyi lakosok és talán a híres londoni fekete taxik sofőrjei képesek kiigazodni, igaz, őket a világ legkeményebb tanfolyamán képezik ki erre.

Fotó: facebook.com / 11 Cadogan Gardens

Cadogan Gardens, 11-es szám

A 11-es szám alatt található a szálloda, kellőképpen elrejtve a világ elől. Az 56 lakosztályból álló hotel egy négytagú komplexum összes szintjein helyezkedik el és 2012-óta várja vendégeit. Ekkor alakította át ugyanis az épületet privát klubból Lord Cadogan. Nem, akiről az utcát és az egyik közeli teret is elnevezték, hanem Cadogan nyolcadik Earl-je, a címet jelenleg birtokló, a városrész fejlődésért tevékenyen tevő leszármazott.

Fotó: facebook.com / 11 Cadogan Gardens

A Cadogan Gardens Hotel legnagyobb előnye a város központjához közel eső lokáció és az a rejtett nyugalom, amit a szálláshely kínál. Egyszerű, a környezetből nem kilógó téglahomlokzatával a 11-es szám csupán egy Chelsea takaros házai közül. Odabent azonban béke, pompa és hihetetlenül figyelmes kiszolgálás vár.

Impozáns belépő

A belépőt angol felsőkategóriás luxus fogadja. Az épület megőrizte tizenkilencedik századig visszanyúló gyökereinek legszebb értékeit, patinás luxus sugárzik a selyemtapétából, a sötét tölgy-, és mahagónielemekből, és az egészet ragyogó fénybe borítják a mennyezet kristálycsillárjai. Olajfestmények és állóvázák teszik teljessé a drámai hatást, de a viktoriánus szigort azonnal enyhíti a vendégeket üdvözlő concierge.

Fotó: facebook.com / 11 Cadogan Gardens

A szerviz egyébként is kiemelkedő része a szállodának, diszkrét, hatékony és rendkívül professzionális csapat. Lehetetlen kérés kevés létezik számukra, kiterjedt tudással rendelkeznek, amibe belefoglaltatik az épület gazdag történelme, de a legfrissebb londoni hírek és programok listájának ismerete is.

Fotó: facebook.com / 11 Cadogan Gardens

Szobák és lakosztályok

A kapuk mögött oázis áll. A Cadogan Gardens épületeiben nem csak a szobákban, lakosztályokban érezheti otthon magát a vendég, de a közösen használt terekben is. A könyvtár plüssfoteleiben pihenés és az impozáns gyűjtemény megtekintése remek program önmagában is, ha esős időben nincs kedvünk kimerészkedni a fővárosba. Ha pedig szép időben sétálni támadna kedvünk, a kertek, melyről a Cadogan Gardens is kapta a nevét, mindig nyitva állnak.

Fotó: facebook.com / 11 Cadogan Gardens

Az ötvenhat hotelszoba között nincs két egyforma. Egyik lakosztály a viktoriánus idők gazdagon díszített hangulatát hordozza, egy másik tágas, és szellős, egy harmadikat modern letisztultsággal rendeztek be a belsőépítészek, a negyediket kortárs képzőművészek dekorálták. Két lakosztályhoz külön konyha is tartozik, de mindegyik lakrész fürdőszobájában ott találjuk a hatalmas márványkádat és a hálóban a puha Hypnos-ágyakat.

Fotó: facebook.com / 11 Cadogan Gardens

Tea és Champagne

A gasztronómia kedvelői is megtalálják számításaikat a Cadogan Gardens 11-es szám alatt. A szálloda étterme, a Hans’ Bar and Grill kiváló brasserie-stílusú ételeivel várja a vendégeket. Impozáns steak- és  hamburgerkínálatuk mellett gondoltak a növényi étrendet követőkre is.

Fotó: facebook.com / 11 Cadogan Gardens

A reggeli á la carte stílusú és természetesen a klasszikus angol stílusban készül: a menüben az elképzelhető összes módon elkészített tojás megtalálható. Helyben sütött pékáru és friss gyümölcskínálat gondoskodik a megfelelő napindításról.

Fotó: facebook.com / 11 Cadogan Gardens

A nap megfelelő lezárását pedig a szalonban felszolgált ötórai tea, de még inkább a szálloda bárjának, a Chelsea Bar gazdag champagne-választéka garantálja.

Fotó: facebook.com / 11 Cadogan Gardens

A 11 Cadogan Gardens elegáns menedék, pompás oázis. A történelmi városrész patinás hangulatát sikerült megőrizni a falakon kívül és belül egyaránt. Cadogan nyolcadik Earl-je méltón lehet büszke a  téglaházak közé illesztett luxuspalotára.

Forrásaink voltak:

1 2

Tovább olvasok:

 

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram