Hirdetés
Hirdetés

Pitét a piteboltból! Rosenstein Timitől személyesen

2021. május 12.
A pie art, azaz piteművészet világszerte jegyzett, legkiemelkedőbb hazai művelője pedig egyértelműen a Rosenstein család tagja, a cukrász Rosenstein Tímea. A piték mostanra önálló weboldalt érdemeltek, ahonnan közvetlenül az alkotótól rendelhetünk belőlük.
Hirdetés

Tudvalevő, hogy az Instagramon, Pinteresten szemkápráztató desszertek alkotói gyakran többet adnak a külsőre, mint az ízekre. Arccal a lájkok felé ugyebár. Az Insta-sztár púderszínű macaronok, tükörmáz bevonatú sütik és cool betontorták egy része könnyen elbukna, ha vakteszten kóstolnánk őket a kevésbé közösségimédia-kompatibilis társaikkal.

Igencsak magabiztos cukrásztudás szükséges ahhoz, hogy a megkapó külső harmonikus belsővel párosuljon. Rosenstein Timi pitéi esetében jó párszor volt alkalmunk tesztelni a végeredményt: házias, mondhatni nagymamás ízeket rejtenek a cukrász híressé lett pitéi, amelyek tésztaborításával évek óta kiapadhatatlan kreativitással játszik.

Hirdetés

Vagyunk néhányan, akik fenntartásokkal kezeljük a túlgondolt dizájnnal bíró desszerteket, legyen az matyó minta vagy a kultikus Nikinausz-torta, és társadalmi üzeneteket sem feltétlenül olvasunk egy sütemény tetején. És akkor jött Rosenstein Tímea, akinek pitéi esztétikusak, ízletesek és a hagyományosabb díszítéseken túl elbírják az említetetteket is a matyómintástól a holokauszt-megemlékezésen át a „Család az család" feliratig.

Talán nem elfogultság a részünkről Timi munkáinak elismerése, nagyot ment a Google-pitéje is magán a Google Instagramján, amit a kalifornai bázisú techcsászár saját profilképének is beállított.

Timi weboldalának neve stílusosan és némi öntudattal csak ennyi: A pite. Mi pedig csak áldhatjuk azt a napot, amikor a fiatal lány pultosnak jelentkezett a Rosenstein Vendéglőbe, Rosenstein Robival egymásba szerettek, és négy gyermekükön kívül immár sok száz (vagy ezer?) pite, Hámán-táska és tésztafinomság is a gyümölcsöző frigy eredménye.

A harapnivaló fotók Balkányi László, a food styling Hegedűs Boglárka, a dizájn Korossy Szabolcs munkája,
a weboldal összerakásáért Krucso Balázs felel.

Nézegetni és válogatni irány A Pite!
Rosenstein Tímea klasszikus almása

Az alappite receptje sem titok, íme egy őszies verzió:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram