Hozzávalók (5 főre)
Sütőtökös gnocchi
- 200 g burgonya
- 200 g sütőtök
- 55 g liszt
- 55 g rétesliszt
- 3 g só
- 1 g cayenne bors
- 100 g érlelt sajt
A burgonyát és a sütőtököt 180 C fokos sütőben megsütjük. Ha elkészült, összedolgozzuk az alapanyagokat, majd lisztezet deszkán rudakat formázunk belőlük. Két centiméteres darabokat vágunk belőlük, majd lobogó vízben addig főzzük őket, míg felszínre jönnek. A megfőtt gnocchit serpenyőben vajon lepirítjuk.
Sajtszósz hozzávalók
- 150 g szárnyas alaplé
- 150 ml 3,5% tej
- 50 g hideg vaj
- 60 g zempléni füstölt sajt
Az alaplevet és a tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt füstölt sajtot, és a hideg vajat. Az elkészült sajtszószt összeforgatjuk a pirított gnocchival.
Sült paprika
- 125 g háromszínű kaliforniai paprika
- ½ csokor petrezselyem
- 50 ml olivaolaj
- 17 ml csipkebogyóból készült balzsamecet
- 1 ág zsálya
- 2 g füstölt maldon só
A paprikákat hosszában vágjuk ketté őket, a szárat és a magházat pedig távolítsuk el. 220 C fokos sütőben 30 percig süssük őket. Ha elkészült, húzzuk le a paprikák héját, majd keverjük össze őket a többi hozzávalóval.
Tálalás
Halmozzuk a gnocchit a tányérra, maj tegyük rá a sült paprikát. Kísérjük érlelt sajt forgáccsal, hónapos retekkel, rózsaborssal, szezámolajjal. Jól illik hozzá a lillafüredi füstölt pisztráng is.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.