Hirdetés
Hirdetés

Pirított őzgerinc édesburgonyakrémmel és tőzegáfonyás jus-vel – az ESCA étterem receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2015. december 23.
Dohány utcai kifinomultként jellemeztük az ESCA-t, amit Fehér Gábor tulaj-séf visz egymaga. Kértünk tőle egy egyszerű karácsonyi fogást, ami otthon is könnyen elkészíthető.
Hirdetés

Hozzávalók
0.5 kg jó minőségű, friss őzgerinc
0.5 kg édesburgonya
100 g vaj
egy doboz friss tőzegáfonya
Elkészítés
Kicsontozzuk, hártyázzuk az őzgerincet, csontjaiból fűszeres jus-t készítünk. Az édesburgonyát meghámozzuk, hajszálvékony szeletekre vágjuk és vajon megpirítjuk. Zöldségalaplével felöntjük, 20 perc alatt puhára főzzük. Thermomixerben 100 g jó minőségű vajjal krémesítjük a burgonyát. Az őzet sózzuk, füstölgő serpenyőben kevés olajon kérget pirítunk rá, majd sütőben pár perc alatt készre készítjük. Tálalás előtt 10 percet pihentetjük. 3 evőkanál édesburgonyakrémet a tányérra tálalunk, 10 dkg őzgerincet kettévágva a tányérra rakunk. Néhány kanál meleg jus-ben pár szem tőzegáfonyát megforgatunk és a kész tányérra kanalazunk.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram