Hirdetés
Hirdetés

Pipacs-pék is előadó az első magyarországi agroökológiai konferencián

SZERZŐ: DiningGuide
2019. november 25.
Hazánk egyik elismert kézmáves péksége, a Pipacs egyik alapítója és pékje, Fülöp Ádám is előad az első magyarországi agroökológiai konferencián. Kevesen tudják, de a szakember korábban a Vidékfejlesztési Minisztérium munkatársa volt, a Pipacs Pékség pedig elkötelezett a tiszta forrásból származó alapanyagok mellett. Jobban is, mint elsőre gondolnánk!
Hirdetés

Az eddig is tudvalevő volt, hogy a Pipacs Pékségben organikus szemlélettel, biolisztekből és adalékanyagok nélkül készülnek a kovászos kenyerek és az egyéb pékáruk. Saját óbudai műhelyükön és a viszonteladókon kívül minden szombaton a MOM Biopiacon árulnak, júniusban pedig részt vettek Dániában az Európai Diverzitás és Gabonafesztiválon.

@Pipacs Pékség Facebook

Az pedig a szakmai hozzáértésük fokát jelzi, hogy a Környezetvédelmi Hónap keretén belül megrendezett első magyarországi agroökológiai konferencián előadónak kérték fel Fülöp Ádám Pipacs-alapítót. A vetőmag kérdése iránt elkötelezett pék a Külkereskedelmi Főiskola elvégzését követően mesterképzésen Svájcban, Genfben vett részt, ökológia szakirányon.

A Pipacsban közel fél évtizede dolgoznak azon, hogy a termelői és kereskedelmi lánc legelső pontjától kezdve kövessék le az általuk felhasznált alapanyagok eredetét. Közvetlen kapcsolatban állnak a termelő gazdákkal, az együttműködés pedig nem pusztán vásárlást jelent közöttük, hanem a fajták megtalálását és együttgondolkodást. Ahogyan Fülöp Ádám fogalmaz:

"Ma már a legtöbb lisztről, amivel dolgoznak a pékek, maga molnár sem tudja megmondani, hogy milyen fajtából készül. A mi munkánk a vetőmagnál kezdődik, és óriási feladat megtalálni és szükség esetén újraéleszteni elfeledett fajtákat. Ez egy lassú folyamat, amiben tőlünk nyugatabbra 20-25 évvel előttünk járnak. Az igazán jó kenyérnek márpedig alapfeltétele, hogy miből dolgozhatunk."

Kép forrása: www.pipacspekseg.hu

Fülöp Ádám magyar vetőmagokról, a hazai szántóföldek helyzetéről, lisztről és kenyéről fog beszélni a konferencia szerdai napján.

Információk a konferenciáról:
Szervezők: Magyarországi Francia Nagykövetség • Magyarországi Francia Intézet • Francia-Kelet-közép-európai Kezdeményezések • Védegylet • Magyar Agrárminisztérium • Nemzeti Agrárgazdasági Kamara • Magyarországi Holland Nagykövetség • Ökopolisz • ESSRG
Helyszín: Francia Intézet, Budapest I. kerület, Fő utca 17.
Időpont: 2019. november 27-28. / Fülöp Ádám előadása 27-én, szerdán
A beszélgetések magyarul zajlanak, a teljes program itt elérhető!
Az esemény itt elérhető!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram