Hirdetés
Hirdetés

Pink Gasztro az éttermekben, Pink Péntek a Pékségekben - Figyelemfelhívó kampányok a mellrák elleni küzdelem hónapjában, októberben

SZERZŐ: Király Márton
2022. október 14.
Az éttermek bejáratánál elhelyezett információs táblán a vendégek a mellrák elleni küzdelem fontosságáról olvashatnak, továbbá kitűzhetik magukra a pink masnit, amit az egyesület biztosít minden, az akcióban részt vevő résztvevő helyszínnek. A kampányban szereplő pink ételek eladásából származó bevétellel az egyesület munkáját támogatják
Hirdetés

A Mellrákinfó Egyesület az előző évekhez hasonlóan idén októberben is folytatja éttermekkel, pékségekkel, cukrászdákkal közösen a Pink Gasztro és Pink Péntek a Pékségekben kampányait, melyhez most is elsőként csatlakoztak a Kés, Villa, Buda tagjai. De hogyan került a pink a konyhába?

Magyarországon évente 8500-9000 nőnél diagnosztizálnak mellrákot és körülbelül 2500 nőt veszítünk el a késői felismerés miatt. Rendszeres mammográfiai szűréssel a betegség a korai stádiumban felismerhető és rendkívül jó arányban gyógyítható, mégis kevesen, a nők alig 40%-a jár csak el az ingyenes mammográfiás szűrővizsgálatra, melyre  kétévente kapnak meghívót a 45-65 év közötti hölgyek. Ezzel szemben a skandináv országokban a résztvevők száma 80% körül van. A részvételi arány javítása és a további figyelemfelhívás érdekében a Mellrákinfó Egyesület úgy döntött, hogy az elmúlt évek nagysikerű kampányait idén októberben is folytatja, melyhez elsőként csatlakoztak a Kés, Villa, Buda tagjai, a Mezzo Music Restaurant, a Bobo Restaurant, a Promontor Kertvendéglő, a Jardinette Kertvendéglő, a Stelázsi, és a Leo Bistro, és bízhatunk benne, hogy országszerte egyre többen követik az ő példájukat.

Az éttermek mellett, most már kézműves pékségekben és cukrászdákban is megvásárolhatjuk a figyelemfelhívó finomságokat, sőt, immár második alkalommal áll az ügy mellé Budapest legpatinásabb szállodája is, a Four Season Gresham Palota is hogy elkápráztassa a vendégeket mesés pink süteményeikkel és italaikkal. Október 19-én este pedig 19:00 órai kezdettel „Power In Pink” estet szerveznek itt, Budapest legelőkelőbb szecessziós, kézműves koktélbárjában. A magyar popzene egyik ikonikus alakja lép színpadra egy meglepetéskoncert erejéig, majd az est további hangulatát Ruby Pearl biztosítja, egy kellemes funk & soul produkcióval.

Az éttermek bejáratánál elhelyezett információs táblán a vendégek a mellrák elleni küzdelem fontosságáról olvashatnak, továbbá kitűzhetik magukra a pink masnit, amit az egyesület biztosít minden, az akcióban részt vevő résztvevő helyszínnek. A kampányban szereplő pink ételek eladásából származó bevétellel az egyesület munkáját támogatják. A befolyt összegekből az idei évben egy, a miskolci kórháznak szánt vénaszkenner megvásárlását tervezik.

Az egyesület Facebook oldalán megcsodálhatjuk a mesés pink kreációkat és természetesen egész októberben ellátogathatunk azokra a helyekre, ahol meg is kóstolhatjuk ezeket. A részvevő helyek teljes listáját szintén az egyesület Facebook oldalán, és cikkünk végén is megtekinthető.

Hirdetés

„A mellrákkal való szembesülés és a gyógyuláshoz vezető út emberfeletti”– mondta Halom Bori, az egyesület vezetője. „Ezért igyekszünk minél több fórumon a lehető legtöbb embert megszólítani. Kötelességünk vigyázni a testünkre és annak jelzésire, és el kell járni az ingyenes mammográfiás szűrővizsgálatra 2 évente a 45-65év közötti hölgyeknek. Ha pedig bármi szokatlant észlelünk magunkon, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni.”

A PINK OKTÓBERBEN résztvevő vendéglátóhelyek, pékségek listája:

Four Seasons Gresham Palota
Mezzo Restaurant
Stelázsi Kávézó, Étterem és Borbár
Promontor Kertvendéglő
Jardinette Kertvendéglő

Hadik

Szaletly

Rétes és sütiház

Bobo Restaurant
LEO Bistro
Egyszarvú/Unicorn Bistro
Alkimista Kulináris Műhely
Sugar & Candy

Emmarozs Pékség
Panificio Il Basilico
Jenői Pékség
Búzakék Pékség
Bäckerei Leitermann
Határkő Delikát
Arán Bakery
Lisztfelhő Inimini pékség
Babushka Pékség
Szilva kenyere
Diósdi kiskifli pékség

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram