Hirdetés
Hirdetés

Pillantson be az új Baalbekbe! Megnyitott Budapest legújabb libanoni étterme

SZERZŐ: Tardi Zsuzsanna
2022. március 18.
Libanoni este a Belgrád rakparton: ma hivatalosan is megnyitott Budapest legújabb libanoni étterme, a tegnapi megnyitó eseményen jártunk és kóstoltunk.
Hirdetés

Új, letisztult dizájnnal tért vissza a Baalbek étterem, immár a Belgrád rakparton. Ismerősen csenghet az étterem neve, hiszen nem új szereplő a hazai éttermi piacon: 2015-től több éven át sikerrel üzemelt a felújított Klotild Palotában, a Mellow Mood Hotels kötelékébe tartozó Buddha Bar Budapest Hotelben.

Fotó: Molnár Dani

Az autentikus libanoni konyha maradt, és új szakácscsapat érkezett Budapestre az újranyitó Baalbekbe. A Libanonból Magyarországra költözött séf és szakácsai a levantei legjavát a vendégek számára.

Baalbek / Fotó: Molnár Dani

Baalbek / Fotó: Marko Novkov

A Baalbek szakácscsapata / Fotó: Molnár Dani

Az új étterem a korábbinál lényegesen több ülőhelyet és privát termet is kínál. A kedvező lokáció és az impozáns belső azonban nem minden: a világhíres keleti vendégszeretet legalább annyit hozzáad az élményhez, mint az ideális körülmények. A keleti vendéglátást azonban nem csak a figyelmes szerviz biztosítja, de a mezzék, a kis tálakban érkező fogások hideg és meleg kínálata is.

Baalbek / Fotó: Pucher Adrienn

A konyha élére Nizar Al Sayegh séf- ötcsillagos luxushotelek és a bejrúti Babel konyhája után-egyenesen Libanonból érkezett csapatával, de az étlap kidolgozása már hónapokkal ezelőtt, még Bejrútban megkezdődött két libanoni társával, Ismaellel és Ahmeddel.

Baalbek / Fotó: Molnár Dani

Az igazi keleti vendégszeretet tapasztalhatjuk meg Mostafa Osman vezetése mellett az étteremben, aki a régi Baalbeket is irányította. Minden a komfortot szolgálja: az apró figyelmességek, üdvözlőitalok, a beszélgetések kezdeményezése, az ételek és italok ajánlása. Itt valóban fontosnak tartják a folyamatos kapcsolatteremtést a vendégekkel.

Mostafa Osman étterem menedzer / Fotó: Molnár Dani

A menü kialakításakor fontos szempont volt, hogy olyan ételek és úgy kerüljenek a tányérra, mint ahogyan azok megjelennének akár Bejrút egyik felkapott éttermében is. A séf pedig elkötelezett amellett, hogy ugyanazt az íz és élményt nyújtsa, amivel Libanonban is találkozhatnánk.

Baalbek / Fotó: Molnár Dani

Baalbek / Fotó: Molnár Dani

A fogásoknál figyeltek arra, hogy a libanoni konyhára egyébként is jellemző népszerű zöldség és gyümölcs alapanyagok kerüljenek előtérbe. A különböző meleg és hideg mezze kínálatban azonban mindenki találhat számára megfelelő falatokat. A választékon keresztül végül összeér az, hogy a libanoni étkezési kultúrának is sajátossága megosztani egymással az ételt.

Baalbek / Fotó: Molnár Dani

Baalbek / Fotó: Molnár Dani

A legfontosabb tényező, ami megkülönbözteti a Baalbeket a többi hazai libanoni étteremtől, az a teljes autentikusságra törekvő ételek és a korszerű elkészítés párosítása. A szakácsok pontosan ismerik a libanoni fogások fortélyait, azonban a családi receptek és az intenzív ízek itt modern tálalással, valamint a legújabb konyhatechnológiával társulnak.

A Baalbek az egzotikus étkezési élmény mellett shishabár is, valamint a közel-keleti hideg és meleg italok széles választékával várja a vendégeket.

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram