Rántotta serpenyő nélkül? Nocsak.
A FDL cikke hívja fel a figyelmet a ChefSteps 2019-es videójára. A "Főzz okosabban" mottóval készülő videók gyorsan és célirányosan mutatnak be eszes megoldásokat, amelyekkel egy-egy jól ismert étel vagy alapanyag elkészítését mutatják meg kicsit máshogyan, mint a bevett szokás, vagy éppen az éttermekben kóstolt fogások trükkjeit mutatják be.
Nem szükséges hozzá szakácsvizsga, hogy tegyünk egy próbát ezzel az extrém rántottával, amelynek
készítése a posírozott tojáséval rokonítható.
A videón szépen lekövethető a néhány lépés, de legyen leírva is:
- Verjük fel a megsózott tojásokat, mintha csak klasszikus rántottát készítenénk.
- Szigorúan forrásban lévő vízbe csurgassuk bele a felvert tojásokat.
- Ne ijedjünk meg a vízben – egyébként gyönyörű szabálytalansággal – fátyolszerűen elfolyó tojás látványán.
- Fedő alatt fejezzük be a műveletet.
- Egyenletes, a víz tetején egybeérő, fehéres színű omlettet kell kapnunk.
- Egy villával a lábasban tartva a tojást, öntsük ki alóla a vizet!
- Egy előzőleg zsírpapírral kibélelt szűrőre finoman helyezzük rá a tojást.
- A közepére tegyünk ízlés szerinti fajtájú sajtot!
- A papírral hajtsuk össze hengerré a tojást.
- Így egyben tányérra tudjuk tenni, és finoman kigörgetni a papírból.
- Zsebsárkánnyal is rámehetünk a felületére, de szakácsfáklya bevetése nélkül is működni fog a recept.
- Tálaláskor kis olajjal végighúzhatjuk a tojást, és borsozzuk!
A tojásnak szinte habosan könnyednek, puhának kell lennie, felvágáskor pedig kifolyik belőle a forró a sajt...
Olvassa el rántotta kisokosunkat is!

A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.