Hirdetés
Hirdetés

Piac 42 néven nyit gasztropubot a Michelin-csillagos 42 Restaurant csapata

SZERZŐ: Knap Gábor
2023. április 14.
Vendéglői és bisztró klasszikusokat, főzelékeket, bundás kenyeret is kínál majd a friss Michelin-csillagos 42 Restaurant csapatának új étterme, amely május elején nyílik meg az esztergomi Simor János utcai piacon.
Hirdetés

Az Új Esztergomi Piaccal kapcsolatban nagy a várakozás a városban. Nem csak azért, mert elkészülésére régóta várnak a régió lakói, hanem azért is, mert az ígéretek szerint az árukínálat és a szolgáltatások is igen magas színvonalúak lesznek. A piac megálmodói arra számítanak, hogy Esztergom új közösségi tere nyílik meg, a helyiek és a városba érkező turisták örömére is.

42 Restaurant and Bar / Fotó: Facebook

Utalva a Michelin-csillagos fine dining étteremre, az új hely neve Piac 42 lesz, és épp azzal a szellemiséggel várják majd a vendégeket, mint a 42 Restaurant, annyi különbséggel, hogy a piaci környezet egy sokkal könnyedebb, lazább vendéglátást tesz lehetővé.

„Vendéglői és bisztróklasszikusokat szeretnénk készíteni a Piac 42-ben, a csúcsgasztronómiában szerzett tapasztalatok felhasználásával. Egyszerű, finom és érthető ételeket egy olyan bisztróban, amilyenből sokkal többre lenne szükség Magyarországon” – mondta Barna Ádám.

Roppanós káposzta • mangalica, pisztráng kaviár, kapor / Fotó: Facebook

A tervek szerint az egyszerű, tisztességes konyha illeszkedik majd abba az elképzelésbe, amelyet a piac üzemeltetői megálmodtak, idővel pedig a Piac 42 és szomszédjainak segítségével új közösségi térként működik majd a hely, ami előbb-utóbb hétvégente food hallként üzemelve, péntek és szombat esténként akár élőzenével nem csak találkozási ponttá, hanem a mediterrán városokból jól ismert esti piaccá válhat.

A Piac 42 belső tereiben 25 vendéget tudnak majd leültetni, a külső, három évszakos teraszon pedig további 30-40 fő fogyaszthatja majd az étlapon kínált fogásokat. A vendéglátóhely már a reggeli órákban is fogadja majd azokat, akik a piacon tervezik a napi első étkezést. Készül bundáskenyér, lesznek tojásételek, vagyis hagyományos reggeli fogások, amelyek mellett ebédre és vacsorára is készülnek majd tartalmas levesek, főzelékek és belsőségekből készült ínyencségek is. 

A piac május elsején nyit, a Piac 42 pedig rövid próbaüzemet követően ugyancsak május elejétől várja a vendégeket.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram