Hirdetés
Hirdetés

Pezsgő, zakuszkik, kóstolgatás – hétvégi dőzsölés az Arany Kaviárban

SZERZŐ: diningguide
2018. április 11.
Az Arany Kaviár szinte szertartásos szervize élményszámba megy, különösen, ha ahhoz Tüü Péter sommelier szereplése is társul. Tavaly örömmel adtunk hírt a magyar halakra épülő, új degusztációs menüjükről fiatal séfük, Kanász László tolmácsolásában, most pedig egy másik jól hangzó újítással jelentkeznek, mégpedig hétvégente.
Hirdetés

Az Arany Kaviár nem az az étterem, ahová csak úgy elugrik az ember. A falak is egyfajta eleganciát árasztanak, no és persze a legjobb, ha ide nem egy autó sofőrjeként érkezik az ember. Az új, hétvégi ebédeket is pezsgő kíséri végig, ezen alkalmak különlegessége pedig az a hangzatos elgondolás lesz, miszerint a vendégek asztalára folyamatos egymásutánban kerülnek majd fel a hideg és meleg előételek,

igazi terülj, terülj, asztalkám élményt varázsolva,

ami valljuk be, egyikünknek sincs ellenére egy szombati vagy vasárnapi napon. (Az előételek orosz neve egyébként a zakuszki.)
Lépjünk be egy kicsit az Arany Kaviár (íz)világába: az előételek között bizton számíthatunk füstölt tokhalra, gravlax lazacra, heringsaláta vagy éppen rebarbarával kínált kacsamájra, a céklasalátát pedig szinte el is várjuk. A pelmenyiben ebben a szezonban vaddisznóba haraphatunk, és ízletes gombákkal is szolgál a szezon. Háromféle főétel közül választhatunk: az Arany Kaviár klasszikus kijevi csirkemelle örök tétel lesz az étlapon, most ezt szürkedurbincs póréhagymával és spárgával, valamint kacsamell fehérrépával és kucsmagombával egészíti ki. A két desszert opció stílusosan: szirnyiki eperrel és kaporfagylalttal, valamint oroszkrém torta. De ez tényleg csak ízelítő, mert néhány hetente változik a menü.
Azon senkinek sem kell aggódnia, hogy ha nincs több szabad órája, nem érdemes itt ebédelnie, mert a vendég által kívánt ütemben tud lezajlani a falatozás. És fordítva is igaz: ha a vendégek éppen egy kétórás, laza, lassan eszegetős ebédre vágynak, arra is ideális az étterem új, "kóstolgatós ebédje".
Az ebédet Törley Chardonnay Brut pezsgő kíséri; további praktikus információ, hogy a menü ára tartalmazza a vizet és a kávét, a 12% szervizdíjat viszont nem. Az ebédmenü ára: 13.900 forint per fő, és legalább két személynek kell érkeznie, hogy indulhasson a terülj, terülj asztalkám.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram