Hirdetés
Hirdetés

Példaértékű önszerveződés a Balatonról: „Fogadj örökbe egy éttermet!"

2021. február 25.
Figyelemreméltó lokális kezdeményezés a keszthelyi Füstölgő Marha tulajdonosának ötlete. Mint minden lokálpatrióta akció, az összefogáson, egymás segítésén alapul – amire a tények ismeretében jelenleg jócskán rá van szorulva a vendéglátás.
Hirdetés

A Füstölgő Marhát jól ismerik a helybéliek. Kézműves burgereiken kívül ismertek ázsiai leveseikről, wokos ételeikről és sushijaikról is, ezenkívül figyelemreméltó a gluténmentes kínálatuk, ugyanis minden ételük elkészítését vállalják glutén nélkül is. Nem tősgyökeres keszthelyi vállalkozásról van szó, 2019-ben nyitottak a Balatonon, Németh Zoltán tulajdonos pedig előtte két sushiéttermet vitt Pécsett.

„Én nem vagyok vírustagadó, én annak a tagadója vagyok, hogy éhen haljunk"

- hangzik el az étteremtulajtól a legutóbb feltöltött videós bejelentkezésében.

Fotó: Füstölgő Marha

Az ötlet mindenképpen figyelemreméltó, a kuponokkal ugyanis helyi vállalkozásokat szerveznek egy ernyő alá. A legkülönbözőbb lokális szolgáltatókkal és üzletekkel állapodtak meg: az étteremben bizonyos rendelési összeg (3500, 5000, 10.000, 15.000 és 50.000 Ft) esetén az együttműködő partnerek kedvezményt ajánlanak fel a saját szolgáltatásukból. Olyan egyéni és kisvállalkozók is részt vesznek benne, mint a német nyelvtanár, a fodrász, kozmetikus és fotós; de csatlakoztak már környékbeli nagyvállalkozások is, mint a zalaegerszegi Praktiker barkácsbolt vagy a hajdúböszörményi Hummingbird bababolt.

A Füstölgő Marha nem csak magára gondolt, a gyenesdiási Faludi étterem is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Nem valószínű, hogy ez a nagybetűs megoldás a jelenlegi helyzetre, de pozitívan hathat a helyi vállalkozások működésére, ha az egyik vásárlás ösztönzi a másik termék vagy szolgáltatás értékesítését is.

Itt olvasható a február 7-én meghirdetett kuponlista.

További részletek a Füstölgő Marha Facebook-oldalán!

Fotó: Füstölgő Marha
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram