Hirdetés
Hirdetés

Pécs nagyon él – a legújabb: kézműves pékség a Zsolnay Kulturális Negyedben

SZERZŐ: DiningGuide
2016. február 5.
Ma olyan kishírek jönnek, melyek egykori kollégákat is érintenek. Mint ahogy azt a Zing esetében elmondtuk, eléggé örülünk annak, mi, a szerkesztőségben maradtak, hogy egyesekben volt kellő bátorság, erő és nagyon nem mellesleg szakmai tudás, hogy a saját közegükben fontos gasztro helyszíneket alapítsanak. Talán kicsit a Dining Guide-energiák is számítottak a piacra lépésben, de a feng shui mélységeket mellőzve, inkább rátérnénk, mi van Pécsett.  
Hirdetés

Talán a topéttermek tekintetében egykor szebb napokat is látott baranyai székhelyen az van, hogy - Budapesthez hasonlóan -reneszánszukat élik az újhullámos kávézók. Ilyen a Kisülés, a Filter vagy a Pécsi Kávé, csak, hogy a legújabbakat mondjuk. Ígéretes arcát mutatja az Ifjúság úti, Magyar népmesék ihlette logóval élő Ízes Magyar Csemege Szendvics és Levesbár, ahol jelenleg az a Deák Lajos dolgozik, aki Mák-os előélettel rendelkezik és megfordult a pécsi vezérhajóknak számító Susogóban, majd Jókai bisztróban. Viszonylag friss a STB és a Jovánczai Hétpecsétes Füstöltáru Bolt is. A halas témában tavaly nyárig nem igazán volt erős Pécs, a Blöff bisztró ezt az űrt próbálja kitölteni.

Ízes Magyar Csemege Szendvics és Levesbár fotó:  pecscityguide.com

Ízes Magyar Csemege Szendvics és Levesbár fotó: pecscityguide.com


A napokban egészen szerencsés lokációval, a Zsolnay Kulturális Negyedben nyitott meg - újságíró kollégánk erőteljes közreműködésével - a csevapjaikkal egész szép kis hírnevet alapozó Balkán Bisztró tesója, a Kisbalkán Pékség & Tejivó. Felhívtuk őket, hogy érdeklődjünk, mit adnak a vendégeknek: a hangsúly a magyar és balkáni péktermékeken, péksüteményeken van. Már csukott szemmel írjuk: helyben készült, adalékanyagtól mentes kínálatot ígérnek. Tönkölykenyér, bagett vagy éppen a pörkölt malátával készült zsemlék éppúgy rendelhetőek, mint az ismertebb magyar péktermékek és balkáni rokonaik: török zsemle, török pide, burek, vajdasági hajtovány.
A frissülő, változó kínálat mellett kávéval, helyi termékekkel készülnek. Elég jó orruk van a beszállítókhoz, a kávét a szekszárdi Lucky Cap biztosítja, a házi joghurtok Orfűről jönnek, teát a pécsi Mannárium, Lulláról pedig a LillaLulla házi szörpök, lekvárok és chutney-k kerülnek a polcra.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram