Hirdetés
Hirdetés

Párizsis zsömle és Leberkäse: Szabadfi Szabolcs kedden új pékséget és szendvicsezőt nyit Budán

SZERZŐ: DiningGuide
2020. december 6.
Miközben Szentendrén nagyot ment a hétvégén Szabi, a pék, Budapesten újabb üzletet nyit. A városmajori „ős-Panificio il Basilico" után új pékséget és delikáteszboltot nyit Budán.
Hirdetés

Szabadfi Szabolcs ezen a hétvégén kitelepült a szentendrei péksége és étterme elé árusítani, helyi kézművesek pedig csatlakoztak a szabadtéri árusításhoz betonékszerekkel, adventi koszorúkkal, afféle maszkos jamboree-ként. Szálltak az illatok, Szabiék eközben fior di lattét füstöltek, saját készítésű „scarmozaként". „Napi 150 kocsonyát adunk el kint, fürjtojással, füstölt hússal és marinált zöldségekkel adunk egy teljes kis pakkot. A fatüzelésű kemencében porchettát készítünk, de a coleslaw salátánkat is füstölt répával tesszük különlegessé" – mesélte a pék.

A nagy hangsúlyt kapó szentendrei helyszínen kívül teljes erővel üzemel az eredeti, városmajori pékség, valamint a Pozsonyi úti fánkos, a Bomboloni, és a miskolci fánkos.

A most nyíló Panificio il Basilico még épülő beltere

Korlátozások ide, járványügyi megszorítások oda, egy új 40 négyzetméteres üzletet nyit a fővárosban Szabadfi Szabolcs. A legújabb Bazsalikom Pékség feleleveníti az egykori Király utcai nagyüzlet hangulatosra szabott pékpultját, és amíg nem tartózkodhatunk fogyasztó vendégként a helyeken, egyelőre csak a pékárukra és az azokból készült szendivcsekre erősítenek rá.

Ínyencségek a magyar-olasz tengelyen: új delikáteszbolt a kerületben

Budán, az I. kerületi Bem tér és Fő utca kereszteződésében nyílik az új Panificio il Basilico, ahol minden eddiginél gazdagabb élelmiszer-árukészlettel is készülnek az egyelőre csak felvevőpontként működtethető helyen. Kisebb lisztszaküzletként összesen mintegy 30-féle olasz és magyar fajtát kínálnak: pizza-, kenyér- és süteményliszteket egyaránt. Száraztészták olasz manufaktúrákból, az Élő Bolygó tejtermékei, a Püski Kolbász felvágottjai, az egyre népszerűbb Szorgos Gazda zöldség-gyümölcs termékei (köztük a zseniális svéd uborkasalátájukkal) és a Fűszeres Lány fűszerkeverékei.

Panificio il Basilico a Bem téren

Tettünk lépéseket a csomagolásmentes boltok felé is, próbálunk egyre több dolgot kimérve is adni. Az olajválasztékunk, köztük olasz olívaolajakkal, napraforgóolajjal, tökmagolajjal is elérhető így.

Hoztam különlegességeket ezen kívül is Olaszországból. Rendkívül ízgazdag erjesztett almaecetet, gránátalmaecetet is kínálunk, és folyamatosan bővítjük a delikátot a kézműves termelők sorával.

Kedvencek a szomszédból: Leberkäse, Käsekreiner, párizsis zsemle!

Szabadfi Szabolcs jó ideig dolgozott pékként Ausztriában. Tőlük kölcsönzi a jó öreg Leberkäse és Käselaberkäse szendvicseket, amelyek csakis császárzsemlébe kerülhetnek (Szabinál pedig csakis kovászosba). Az almás mustár, a magyarul „húskenyér" és a sajttal átszőtt kolbász, a Käsekreiner sokak számára ismerős lehet.

Panificio il Basilico-dizájn

A Käsekreiner Ausztriában nevelt, kinti manglicából készül, de a magyar retróra is rámennek Szabadfiék: a párizsis zsömlét főtt tojással egy kis gegnek szánják. Igényesen készített hozzávalókból ugyanis miért ne lehetne ez is remek?

A csomagolásmentességet helyben kapható üvegekkel támogatják, de hozni is lehet magunkkal. Az elviteles megoldások mindegyike biológiai úton lebomló.

Ha megtalálja a közönségét Budán az Il Panificio il Basilico, a korlátozások feloldásával akár egy kedvelt szendvicsező is válhat belőle. A pizzát hiányolhatjuk, de a garzonlakásnyi üzletterület minden bizonnyal nem erre van predesztinálva. Kíváncsiak vagyunk, hogy a forgalmas városrész vérkeringésébe hogany képes bekapcsolódni az új Szabadfi Szabolcs-hely.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram