Az olasz séf enyhén szólva sem rest. Alig pár hete számoltunk be arról, hogy az Osteria Francescana mellett most már Firenzében is ehetünk Botturától Gucci Osteria falai közt. Három Michelin-csillagot érő konyhaművészete mellett Bottura az ételpazarlás ellen vívott harcáról is ismert, és Milánó, Rio, Bronx és London után a napokban megnyitotta a soron következő Refettoriót is, ezúttal Párizsban.
A Food for Soul projekt legújabb helyszíne a francia főváros nívós 8. kerületében, az Élysée-ben található Madeleine templom, ahová menekültek, hajléktalanok és viszontagságos körülmények közt élők térhetnek be hideg és meleg ételért. Bottura megkapó szenvedéllyel és energiával emeli egyre magasabb szintre az ingyenkonyha-hálózatot: az a célja, hogy összesen legalább 50 refettoriót nyisson világszerte, harcolva a globális szinten közel 1,3 milliárd tonna kukában landoló étel elpazarlása ellen.
A séf Camus A lázadó ember című művéből idézett a megnyitót követő március 22-i sajtótájékoztatón: